Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Rendbe tették a szülők a kimlei iskola udvarát

Megelégelték a szülők, hogy gyermekeik esős időben a sárt dagasztják a kimlei iskola udvarán. Összefogtak, rendezték a terepet, térköveztek és az akadálymentesítést is megoldották.
A kimlei iskola nagy udvarán annyira tönkrementek a járdák, hogy esős időben a csúszásveszély mellett a sárt is dagasztották a diákok. Időnként arra kényszerültek, hogy kerülőt tegyenek, hogy eljussanak az iskola melletti sportcsarnokig. Ezt elégelték meg a szülők, és döntötték el: civil összefogással rendezik a teret.

– A szülői munkaközösség még májusi ülésén határozta el, hogy rendet kellene teremteni az iskolaudvaron. Első körben betonjárdára gondoltunk, aztán felvetődött, mennyibe kerülne, ha térköveznénk a terület egy részét – tudatta Csizmazia Roland intézményvezető. – A gondolatot tett követte, a civil kezdeményezés segítségével egymillió forintból sikerült letérkövezni közel kétszáz négyzetméternyi felületet az udvarunkon. Mindehhez a térkövet a Leier Hungária Kft. ingyen adta, és egy helyi vállalkozó szervezésében készült el a munka. A kimlei vállalkozók és magánszemélyek négyszáznegyvenezer forintot, a kimlei önkormányzat nyolcvanezer forintot adott a földmunkákhoz. Augusztusban önkéntesek – akiket elsősorban a helyi sárkányhajósok toboroztak – rakták le a térkövet, így a tanév kezdetére megújultak a járdák, és egy nagyobb, rendezvényekre is alkalmas terület született. Csizmazia Roland tudatta azt is, hogy mostantól akadálymentesített a főépület bejárata is. A szülők lendülete nem fogyott el, az intézményvezető szerint gyűjtik a pénzt és az ötleteket a további teendőkre.

A kimlei iskolások hatalmas örömmel fogadták a térkövezett iskolaudvart.
A kimlei iskolások hatalmas örömmel fogadták a térkövezett iskolaudvart.

Árnyékot nyújtó díszfákat ültetnének, tujasorral szépítenék a területet. Foltokban hiányzik a fű, azt is újravetnék. A kisebb diákokra gondolva pedig játékokkal gazdagítanák az udvart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Darnózselin - Szerettei nem tudják eltemetni a gyógytornásznőt

K. Judit májusban tűnt el. Amíg nem zárul le a nyomozás, a hozzátartozók nem tudnak… Tovább olvasom