Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Reménysugár Rubina gyógyulásában

Nem beszél és járni sem tud a négyéves Lencse Napsugár Rubina. Az agysorvadásban szenvedő mosonmagyaróvári kislány édesanyja egy debreceni szakember segítségében reménykedik.
Míg egyéves korában még kimondott néhány szót, mára egyáltalán nem tud beszélni, sőt, járni sem a mosonmagyaróvári Lencse Napsugár Rubina. Az orvosok agysorvadást állapítottak meg a gyereknél. Édesanyja, Molnár Erzsébet reménykedik, hogy megmenthető a lánya élete.

– Rubina négy-öt hónaposan már betegeskedett, azonban az orvosok egy éve mondták ki: a lányom agysorvadásban szenved – kezdi beszélgetésünket a 29 éves édesanya, aki egyetlen gyermeke életéért aggódik. Mint mondja, már háromszor szinte elveszítette, így most mindent megtesznek, hogy a gyermek megerősödhessen. Komoly agysorvadása ellenére jó az étvágya, tizenegy kilóra sikerült erősödnie.
– Bébiételeket fogyaszt, naponta négy-öt üveggel. Csak erre hatvan-hetvenezer forintot költünk. Igyekszünk mindent megadni neki. A gyógyszerek is hasonló összegbe kerülnek, például a számára felírt ötvennégyezer forintos görcsoldóra nem kapunk támogatást – sorolja a fiatalasszony. A kislány naponta háromszor nyolc tablettát szed, köztük nyugtatókat és vitaminokat is. A kis család majd minden pénzét a beteg gyerekre költi: az édesapa egy mosoni kenyérgyárban dolgozik, az anyuka a gyesre és a családi pótlékra számíthat. Munkát nem tudna vállalni, mert Rubina teljes felügyeletet igényel.

A beteg Rubina édesanyja  karjaiban.
A beteg Rubina édesanyja karjaiban.


Ilyen költségek mellett Lencséék a lakásfenntartás költségeit hanyagolták. Az otthonuk törlesztőrészleteit nem tudják fizetni, de a szolgáltatóknak is nagy összeggel tartoznak. A családnak az apa és a nagymama munkahelyén is gyűjtöttek, de egy mosoni virágboltban és egy gyermekruhaboltban is összefogtak a megsegítésükre. Az édesanyát a 0620-5615618-as telefonszámon lehet elérni.

– Egy budapesti orvos azt mondta, hogy a lányom halálos beteg. Ezt nem tudom elhinni. Debrecenben találtunk egy szakembert, akinek meg szeretnénk mutatni Rubinát. Az utazás és az ott-tartózkodás költségei azonban túl nagy terhet jelentenének számunkra – panaszolja Erzsébet. Az édesanya azt reméli, hogy a debreceni orvos segíteni tud a gyermek állapotának javulásában. Majd hozzáfűzi: – Biztattak, hogy szüljek még egy gyereket. De úgy érzem, nem lennék boldog, ha látnám, hogy az egyik fut, a másik pedig csak feküdni tud. Nekem csak Rubina kell!

Olvasóink írták

  • 1. tabant 2011. február 21. 18:44
    „tiszteletem csak eggyüttérzésemet szeretném kifejzni acsaládnak .Az én kisfiam is ebben a betegségben szenved csak ö már 14 éves és 1 éve van nála ez az állapot öő sem beszél se nem jár teljesen fekvőbeteg,gyomorszondával etetjük sajnos .Az orvosok szerint megmenteni nem, lehet,Úgyhogy tudjuk minmennek keresztül,és ha ez számitt sok kitartást és türelmet kivánunk a családnak,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rock and roll háziverseny

A mosonszolnoki művelődési házban első alkalommal rendezte meg rock and roll formációs háziversenyét… Tovább olvasom