Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rekordszámú eljárás ittas vezetők ellen

Rekord számú, harminchat ittas vezető ellen indított eljárást a
Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság tizenkét nap leforgása alatt. A járőrök már a környékbeli településeken is ellenőriznek.
(illusztráció)
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az igéretéhez híven kiemelten kezeli az ittas vezetők felderítését, mivel ők jelentik a legnagyobb veszélyt a közlekedőkre. A járőrök ezúttal már nem csak a városban látnak el szolgálatot, hanem - egy szakzsargonnal nevezve - rendszeresen „kicsapnak„ a környező falvakba is, ahol rendszerint meglepetést szereznek a közlekedőknek. Ékes példája ennek, hogy míg átlagosan havonta húsz-huszonöt ittas vezetőt találnak, addig júliusban tizenkét nap alatt harminchat olyan személy ellen indítottak eljárást, aki a volánhoz ülés előtt a pohár fenekére nézett. Előfordul olyan nap is, amikor néhány óra leforgása alatt hét járművezetőnél mutatott jogszabályba ütköző mértéket a szonda. A vidéki „kicsapások„ meglepetésszerű hatását jól bizonyitja az is, hogy a hét esetből mindössze három történt Mosonmagyaróváron.
Amennyiben a vezető véralkohol szintje magas, az eset bűncselekménynek számít és a bíróság jár el az ügyben. A szabálysértésekben pedig a rendőrkapitányság gyorsított eljárásssal hoz
határozatot. Az ittas vezetők ezesetben százezer forintig terjedő pénzbírságra számíthatnak, valamint akár egy évre is elbúcsúzhatnak jogosítványuktól.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság továbbra is fokozottan ellenőrzi az autósokat - a környező településeken is - és határozottan jár el az ittas vezetőkkel szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluszépítő tervek Dunaszigeten

A sikeres pályázatoknak köszönhető- en Dunasziget érzékelhetően fejlő- désnek indult. A folyamat… Tovább olvasom