Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Rekord lett a borkóstolás

Rekordduplázásra vállalkoztak a mosonmagyaróvári fesztivál szervezői. A borkóstolás egy rozéval indult, majd négy fehér kortyolása következett.
Az Etyek–Budai borvidék ötféle nedűjét kóstolhatták meg tegnap azok, akik a magyaróvári várban a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválon csatlakoztak egy új rekord felállításához, a legnagyobb borkóstolás elnevezésűhöz. Ez sikeres volt, így már beírta magát a hetedszer megszervezett rendezvény és a város a Guinness-rekordok könyvébe, ám duplázni nem sikerült. A leghosszabb koccintás rekordját ugyanis nem tudták megdönteni.

Nagy feladatra vállalkoztak idén a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál szervezői. Amint azt korábban sajtótájékoztató keretében Csalló Gábor főszervező elmondta, minden évben újdonságokkal lepik meg a magyaróvári várba kilátogató közönséget. Idén – a hétvégi színes programok mellett – a dupla rekordkísérlet volt a különlegesség.

Még a tegnap délelőtti órákban Csalló Gábor arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy (azon túl, hogy nem lesz eső délutánra) több mint négyszázan regisztráltak az első rekordkísérletre, valamint további jelentkezések érkeztek a fesztivál Face-
book-oldalára. Izgatottan vártuk hát a délutáni órákat. A háromnegyed ötre meghirdetett borbemutatót és borkóstolót a fesztiválszervezők találták ki és ötszáz jelentkezőt vártak rá. Ehhez a Etyek–Budai borvidéki Nyakas Pincészetet nyerték meg partnerként.

Háromszázhuszonheten vettek részt a monstre borkóstolón. Fotók: Kerekes István
Háromszázhuszonheten vettek részt a monstre borkóstolón. Fotók: Kerekes István

Nyúlné dr. Pühra Beáta, a pincészet főborásza és Nagy Péter értékesítési menedzser szakértői értékelésében öt nedűt kóstolhattak a rekordkísérlethez csatlakozó fesztiválozók. Elsőként egy tavalyi rozét töltöttek a pohárba, amit négy fehérbor követett. Így a tavalyi Budai Irsai Olivér és Budai Sauvignon blanc után, a 2011-es Budai Rieslinget és Menádok Budai Chardonnay-t ízlelhették meg.
Az időjárás nem volt kegyes, és bizonyára sokak kedvét szegte, ám így is háromszázhuszonheten vettek részt a világ legnagyobb borkóstolóján. Ők automatikusan a leghosszabb koccintás rekordjának megdöntéséhez is csatlakoztak, további hatvankét jelentkezővel kiegészülve. Ezt a rekordot egyébként 886 résztvevővel állították fel Japánban, amit ezúttal nem sikerült megdönteni.

A kígyózó sorban ismerősök és ismeretlenek emelték egymásnak poharukat, a Guinness szigorú szabályainak megfelelően. A mosonmagyar-
óvári Sidó Péter kezdte a koccintást Gábor Júliával. Varga Zoltán is tizenöt baráttal érkezett a rekordkísérletre. Mint mondta, nagy borbarát, a borvidékek közül Etyek és Villány a kedvence. Ádám Dávid és Trestyén Dávid is koccinthatott egymással, előbbi azt vallja, hogy mindegy, milyen a bor, csak édes legyen, utóbbi inkább a száraz fehérekre voksolt (amiből éppen négyfélét kóstolhatott).
Az est folyamán a továbbiakban a Cimbali Band, Gájer Bálint, Éliás Gyula jr. és a Koktél zenekar szórakoztatta a várárok közönségét.

Kattintson a galériáért! Fotók: Kerekes István

Olvasóink írták

 • 3. Besenyőpista 2013. szeptember 23. 20:25
  „"Panem et cirsenses"”
 • 2. justitia18 2013. szeptember 17. 16:17
  „Nagyon jó !! Láncdohányos verseny !! ::))
  Sponzored by: Kub@tov István, Tr@fik Gabika...::)) meg a vak komondor...::))”
 • 1. Griffin 2013. szeptember 17. 09:25
  „látszik: a pia erős hungarikum
  és óvárikum
  a kocsmákat is megcsinálják még a fiúk a ciklus vége előtt, jön a szeszesitalmutyi, vége lesz jóvilágnak
  tényleg: a koccintóverseny mintájára miért nem rendeznek láncdohányos- versenyt? melyik a károsabb? a májzsugor vagy a hörghurut? a pipázó bácsi, vagy a családot terrorizáló alkesz? a buliban rágyújtó fiatal, vagy a zebrán részegen gázoló motoros?
  válasszatok barátaim...a rekordöntéshez gratulálok, szívből örülök, nem ez ellen beszéltem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térfigyelőre pályáznak

Nyolc kamerából álló térfigyelő kamerarendszer kiépítésére adott be pályázatot a mosonszentmiklósi… Tovább olvasom