Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Régi harc gaztengerrel, patkányokkal, bűzzel

Gaztenger, szerteszórt, rothadó, bűzlő lomok, éhesen vonító kutyák, na és patkányok. Az egyik jánossomorjai családi ház lakói évek óta megkeserítik szomszédjaik életét.

Három éve már írtunk az egyik jánossomorjai családi ház körüli áldatlan állapotokról. Egy testvérpár lakik azon az elhanyagolt portán, melyen méteres a gaz, tele szeméttel, orrfacsaró szagok uralkodnak – főként a nyári melegben –, vonító, éhes kutyák. Most újból ott jártunk: a helyzet azóta aligha változott. Négy nagyobb eb, hat kis kutyakölyök ˝fogadott˝ minket, láthatóan a bolhák mellett az éhséggel is küzdeniük kell. A családi ház ajtaján ki-be járnak, gazdáik sehol.

A családi ház ajtaján ki-be járnak a kutyák, gazdáik sehol.
A családi ház ajtaján ki-be járnak a kutyák, gazdáik sehol.

– Napközben ritkán lehet látni őket, inkább este érnek haza. Amikor mi már nyugovóra térnénk, akkor kezdődik a két férfi között a lárma. Este 10-től gyakoribbak a szóváltások – állítja a szomszédban lakó Hevesi Ildikó. Az asszony évek óta bérli családjával a szomszédos ingatlant. Két kisgyermeke egészségét, biztonságát is félti. Ugyanis a sok lom, gaz miatt a patkányok is fészket vertek, sőt, a közeli lakókhoz is átjárnak.

– Az önkormányzatot többször is megkerestem, legutóbb egy hete, és segítséget kértem – tette hozzá az édesanya.

Az eset kapcsán megkérdeztük Kurunczi Károly polgármestert, aki tud az ott uralkodó állapotokról.

– Háromszor már kitakarítottuk az önkormányzat költségén a testvérpár udvarát. Most újból elszállítjuk az ott felgyűlt hulladékot – ígéri a településvezető.

Olvasóink írták

 • 7. janika 2010. november 23. 16:34
  „Emberek van hatóság ebben az országban vagy csak a pénzüket felcsipkelődő politikusok, akikre a hatalom rá lett ruházva? Sőt több helyről is de az nem tartozik a rend csinálás, csináltatás közé.”
 • 6. Settyke 2010. november 23. 09:59
  „5. Igazad van,de sajnos nem minden esetben van lehetőségük segíteni az állatvédőknek sem..A Menedék Alapítványról nem tudok sok mindent mondani,és ők inkább macskákat mentenek, a győri menhely tele van, az Animal Life pénzügyi gondokkal küzd..A szándék megvan,csak az eszköz nincs sok esetben..”
 • 5. judith1971 2010. november 22. 21:08
  „Nem is a kutyákkal van itt baj hanem a "gazdikkal"! A kutyákat sajnálom ! jánossomorja vezetőségével is nagy a probléma. Mindenre van pénz Vw....stb de arra nincs amire kell! Nem lennék a szomszédok helyébe,főleg ahol van 1 beteg kislány is....én már szétcsaptam volna őket! A legszomorubb az,hogy amikor segítséget kértek az állatvédőktől azok se reagáltak a sok szenvedő állatra de a támogatást,pályázatot azt elteszik! EZ MAGYARORSZÁG,CIGÁNY BANDA!”
 • 4. Settyke 2010. november 22. 18:54
  „Hát igen,a szabadságot élvezik a kutyák,gondolom azon felül semmit..De a macskákkal ellentétben a kutyák a helyhez is ragaszkodnak,nem csak az ételhez,és aki adja nekik,azért nem mennek el.Az autóból kitett kutya sem azért fekszik mindig ugyanott az út mellett,vagy jár vissza mindig mert olyan jó neki..csak a "gazdit" várja vissza,aki ott hagyta.A másik probléma még az ivartalanítás hiánya,ahogy ezt a hat kis kölyök is bizonyítja..”
 • 3. okosberci 2010. november 22. 17:13
  „Ahogy látom, azok a kutyák teljes szabadságot élveznek. Talán azértvannak ott, mert kapnak valamit enni, meg tudnak valahol aludni. Szerintem bármikor elmehetnének.”
 • 2. janika 2010. november 22. 15:40
  „Nincs egyedül ez az ügy! Vannak e megyében olyan falvak is ahol már csak a Tarzan és a majmai hiányoznak azokról a telkes ingatlanokról, amelyikre a bankok rátették a kezüket. Lehet mondani, hogy itt esőerdők nőttek az utóbbi évekbe. Sőt van polgármester, aki felajánlotta ezeket az ingatlanokat a vörös iszap károsultjainak megvételre. Persze nem igen tolonganak erdőirtásra.”
 • 1. Settyke 2010. november 22. 13:58
  „Azért ez nem semmi!Egyes emberek,hogy tudnak így élni?Én megint csak az állatokat sajnálom..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén Zsolt kitüntetése a mosonmagyaróvári Giesswein-emléknapon

Pályafutásával példát adott az európaiság, a szolidaritás, a keresztény humánum és kölcsönös nemzeti… Tovább olvasom