Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Régi-új igazgatót neveztek ki a Kékcinke Óvodában

További öt évre is Tisza Tündének szavazott bizalmat Mosonmagyaróvár képviselő-testülete a Kékcinke Óvoda igazgatására.
Munkám elismerése, hogy a következő öt évben is én vezethetem az óvodát. Az oktatási bizottság, a helyi képviselő-testület is bizalmat szavazott nekem, de nagy örömömre valamennyi munkatársam és a szülők is mellém álltak. Ez visszaigazolás számomra, erőt ad a folytatásra. Szeretnék ennek a bizalomnak megfelelni – mondta Tisza Tünde, a Kékcinke Óvoda régi-új vezetője. A kisdedóvó városközponti telephelyén hat csoportban, a Gyári úti telephelyén három csoportban fogadják a kisgyerekeket, az intézmény teljes kihasználtsággal működik.

Tisza Tünde (balra) a nyugdíjba vonuló Jakab Zoltánné óvodavezető-helyettessel az óvoda épülete előtt.
Tisza Tünde (balra) a nyugdíjba vonuló Jakab Zoltánné óvodavezető-helyettessel az óvoda épülete előtt.

– Nagy változások előtt állunk, fontosnak tartjuk az új törvényi változásoknak való megfelelést. Örülünk, hogy továbbra is az önkormányzat lesz az óvodák fenntartója. Bár kétségtelen, hogy gazdaságilag nehéz éveket élünk. Intézményünk életében változás, hogy több új és fiatal kolléga segíti munkánkat. Jakab Zoltánné óvodavezető-helyettes nyugdíjba vonul, helyét szeptembertől Kovácsné Rácz Adrien tölti be – tájékoztatott a második ciklusát kezdő intézményvezető.

– Az utóbbi időben a szülők egyre elfoglaltabbak, a gyermekeink eltérő családi háttérrel rendelkeznek. Itt viszont egy közösséget kell alkotniuk. Két éve módosítottuk a programunkat, hangsúlyt fektetünk az érzelmi és szociális nevelésre. Ezzel segítjük az óvodásainkat az egymás közötti kommunikációban, konfliktuskezelésben, gyakorlati
problémamegoldásban, ezáltal maguk tudják orvosolni a konfliktusos helyzeteket. Ez a program segíti őket a későbbi iskolai beilleszkedésben is. A szép magyar beszédre is hangsúlyt fektetünk, mesemondó versenyt szerveztünk gyermekeinknek. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a korábbi évek jól bevált hagyományait továbbvigyük a családi egészségnaptól a dolgozók mentálhigiénés napjáig.

Tisza Tünde hozzáfűzte, hogy az ötéves ciklusban ünneplik majd az óvoda fennállásának 40. évfordulóját is. A tervek közt szerepel új játékok vásárlása, mindezeket alapítványi és szülői támogatással szereznék be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenye: ki kell adnia a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az Euro Vegas szerződést

Az Euro Vegas néven Bezenyére tervezett beruházásokkal kapcsolatos megállapodások nyilvános,… Tovább olvasom