Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Régi-új igazgató a mosonmagyaróvári városüzemeltetőnél

Kosár Tibort újabb öt évre bízták meg az önkormányzati cég irányításával
A távhőrendszer rekonstrukciójának folytatása, geotermikus fűtőmű létrehozása és a városi közvilágítás korszerűsítése – ezek az elkövetkezendő évek legnagyobb feladatai a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. most kinevezett régi-új igazgatójának. Kosár Tibort újabb öt évre bízta meg a képviselő-testület az önkormányzati cég irányításával.

Nagy többséggel újabb öt évre bízta meg a képviselő-testület Kosár Tibort a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. vezetésével. Az ügyvezetői állásra három érvényes pályázat érkezett, közülük a gazdasági bizottság az eddigi igazgatót javasolta a testületnek, amit aztán a képviselők is jóváhagytak. A régi-új igazgató elmondta: ahogy a négy évvel ezelőtti pályázatában vállalta, az előző ciklusban továbbvitte az elődje által megkezdett munkát. Mindazt, ami előrébb vitte a várost.

Az elmúlt öt év feladatai közül az ügyvezető kiemelte a
Joule Kft. beolvasztását a városüzemeltetőbe, amire fél évvel a kinevezését követően került sor. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján úgy véli, sikerült megfelelni azoknak az elvárásoknak, amiket az önkormányzat megfogalmazott az összevonás kapcsán. Így a költségek optimalizálását, a szolgáltatás színvonalának emelését, a távhődíj szinten tartását és az alapdíj csökkentését.

Az ügyvezető kiemelte az elmúlt években pályázati támogatással megvalósult fejlesztéseket. Mint mondta: korábban a társaságnál nem történtek fejlesztések pályázati forrásokból, az elmúlt időszakban viszont összességében 140 milliós támogatást nyert a városüzemeltető. Ebből végezték el például az Erkel utcai Irodaház teljes energetikai felújítását, a távhővezetékek rekonstrukcióját és szereztek be gépeket is. Ez utóbbira azért is volt szükség, mert az egyre szűkülő önkormányzati forrás nem fedezi a fenntartáshoz szükséges költségeket. Ezért a társaság külső megrendeléseket is vállal, ehhez pedig a versenyképesség miatt gépeket kellett beszerezni. Az ebből a tevékenységből befolyó nyereséget a cég a város fenntartására forgatja vissza.

Az elkezdett munkát tovább szeretné folytatni az ügyvezető. Kosár Tibor a jövőbeli tervek közül kiemelte a távhő-rekonstrukció folytatását, amihez további pályázati lehetőségeket kívánnak igénybe venni. Az önkormányzat és a városüzemeltető közös terve egy olyan fűtőmű létrehozása, amivel geotermikus energiával biztosítanák a távhőellátást. Az ehhez szükséges forrást külső cég bevonásával teremtenék elő. A tervek szerint 2014-re megvalósulhatna az erőmű, ami további díjcsökkentést biztosíthatna.

Ugyancsak az elkövetkezendő évek nagy feladata a városi közvilágítás korszerűsítése. Ennek előkészítése már évekkel ezelőtt elkezdődött. Ez mostanra ért be, így várhatóan a következő néhány évben megvalósulhat a teljes rendszer korszerűsítése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi jótékonysági hangverseny Mosonmagyaróváron - fotók

A Lions Club Mosonmagyaróvár és alapítványa idén is megrendezte hagyományos adventi jótékonysági… Tovább olvasom