Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Régi-új igazgató a Flesch élén

Csiszár Pétert egyhangú támogatással bízta meg újabb öt évre a képviselő-testület a társaság vezetésével.

Egyhangú szavazattal bízta meg újabb öt évre a Flesch Nonprofit Kft. vezetésével Csiszár Pétert az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Az ügyvezető 2008-ban került az akkor alakult önkormányzati társaság élére. Azóta többszörösére duzzadt a nonprofit cég feladatköre és a munkatársak létszáma is csaknem megduplázódott.

– Kezdetben a városlakók bizalmának visszanyerése volt a legfőbb feladat, amit mára sikerült elérni – állítja Csiszár Péter. A régi-új ügyvezető elmondta: öt évvel ezelőtt a Flesch Károly Kulturális Központ és a Fehér Ló Közösségi Ház működtetése volt a fő tevékenység. Azért alakult a nonprofit kft., hogy minél sokrétűbbé váljon feladatuk. Egy évvel később már a helyi nagyrendezvényeket is a társaság szervezte: a városi megemlékezésektől a majálison át egészen a fesztiválokig. A következő évtől indították el az uniós projektek kommunikációjának levezénylését, valamint az önkormányzat megbízásából megszervezték a „Moson 1000" rendezvényt. Ennek sikerén felbuzdulva minden évben megtartják a Szent István-napokat Mosonban. E programsorozat mára a megye negyedik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát több mint húszezer látogatójával. Utóbb a társaság feladatköre tovább bővült a városi televízió elindításával, majd a Moson Vármegye újság átvételével, illetve a tavaly augusztusban megnyílt Futura működtetésével. Ezzel együtt végezték az alapfeladatukat is, a kultúraközvetítést, a Flesch Károly Kulturális Központ és a Fehér Ló Közösségi Ház működtetését.

Csiszár Péter hozzátette: az elmúlt év volt a legnehezebb a társaság működésében. Ekkor indították el a Futurát és megteremtették a televízió és az újság működésének pénzügyi hátterét. 2012 végére kialakult a jelenlegi szervezeti felépítés. A kezdeti harmincas létszámmal szemben mára ötven munkatárssal dolgoznak. Az ügyvezető szerint a kialakult szervezeti formán már nem kívánnak tovább változtatni, az elkövetkezendő időszakban a működés stabilitását kell megerősíteniük. Az önkormányzattól kapott támogatás a munkabéreket és a városi nagyrendezvények költségeinek egy részét fedezi. Így támogatók és egyéb bevételi lehetőségek segítségével kell előteremteniük a szükséges forrást, valamint költséghatékonyabbá és gazdaságosabbá tenni a működést.

Csiszár Péter kiemelte: az elkövetkezendő időszakban nagy hangsúlyt fektetnek a hatékony városmarketingre. Az „élhetőbb város" szlogen jegyében saját eszközeikkel próbálnak rávilágítani azokra az értékekre, amiktől élhetőbb város lehet Mosonmagyaróvár.

Olvasóink írták

 • 10. pancser 2013. február 24. 08:56
  „9. justitia18 2013.02.23. 13:32
  Nem lehetne mellőzni a személyeskedést? Amit leírtál persze az csak úgy megy, miért nem nevezteted ki te is ki magadat valahová, igazgatónak, osztályvezetőnek de akár miniszternek, vagy miniszterelnöknek? Gondolom azért nem mert hiányzik valami, a tehetség!”
 • 9. justitia18 2013. február 23. 13:32
  „8 !
  A "vörös" Böröndi jól csinálta. Kirúgatta magát a "narancsosokkal", végkielégítés (fizetett munkahely a semmiért), majd színt váltott és jövedelmezőbb állásba vétette magát...a narancsosokkal...
  Ezek után egyáltalán ki hisz neki és ki veszi komolyan őt ? Meg a MVM-ben álnéven, ill. név nélkül írt olvasói leveleit ?
  Rendkívül komoly, hiteles ember lehet, ha még a nevét sem vállalja...”
 • 8. nagyjancsi 2013. február 21. 12:33
  „Látványos javulás ment végbe, figyelembe véve azt, hogy az előző igazgató Böröndi úr vezetése alatt gyakorlatilag hanyatlott a művelődési ház és szervezési környezete. Persze ő azóta is kellemesen jövedelmező "munkakörben" mozog..”
 • 7. Abrafax 2013. február 21. 09:21
  „A régi-új igazgató alatt a városi hozzájárulás mértéke vagyis az adófizetök pénzének felhasználása folyamatosan csökken, miközben érezhetően egyre több és jobb a program. Az fanyalogjon, aki ugyanezt utána tudja csinálni.”
 • 6. pancser 2013. február 21. 08:10
  „Ügyes fiú, bátorkodom megjegyezni, hogy a város sokat nyert vele.”
 • 5. kíváncsi 2013. február 20. 23:42
  „3.! ez elég demagóg hozzászólás, hisz önkormányzati cégről és feladatokról van szó. Az adófizetők pénzét így is, és úgy is el lehet költeni. Értékelni kell, ha azt jól teszik. A rendezvények látogatottsága, és a feladatok növekedése, új munkahelyek teremtése elég jó visszaigazolás. Néha tudni kell elismerni is! Mintha ez kiment volna a divatból.”
 • 4. szabka73 2013. február 19. 07:38
  „3.
  Igen, az adófizetők pénzéből 20 új munkahely, ingyenes városi rendezvények. A többit ők gazdálkodják ki.

  "Az önkormányzattól kapott támogatás a munkabéreket és a városi nagyrendezvények költségeinek egy részét fedezi."”
 • 3. justitia18 2013. február 18. 21:21
  „1-2!
  Az adófizetők, tehát a mi pénzünkből...”
 • 2. Laborc 2013. február 16. 11:37
  „Egyetértek, Alex.”
 • 1. Alex64 2013. február 16. 08:30
  „Gratulálok Péter. Sokat tettél és így sokat adsz ennek a városnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonaton és közúton is próbálkozott a 12 külföldi

Hegyeshalomban és Sopronban is hiába próbálkoztak a határátlépéssel. Tovább olvasom