Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Referenst neveztek ki kapcsolattartásra

Civil referens tartja ezentúl a kapcsolatot az önkormányzat és az egyesületek, szervezetek között. A város több mint kétszáz bejegyzett civil szervezete közül, alig egy tucat vesz részt aktívan Mosonmagyaróvár életében.

Tanácskozásra hívta össze a civil kerekasztalt a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség. Az összejövetelen Nagy István polgármester leszögezte, hogy fontosnak tartja a civil szférával való együttműködést. Mint mondta, számos jó kezdeményezés, kitűnő program található a városban, a koordináció azonban hiányzik, gyakran egymásra szervezik a programokat. Éppen ezért a polgármester Füredi Kornél személyében civil referenst nevezett ki, pontosabban az önkormányzati tanácsadói feladatkörét bővítette.

Nagy Sándor, a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának elnöke ismertette az NCA előtt álló feladatokat: az alapprogramot átszervezik, a civil szféra szereplőinek újra regisztráltatniuk kell magukat, mert sok az alvó egyesület, alapítvány.

A tanácskozáson elemezték a városban nemrégiben elvégzett kérdőíves felmérést. Kiderült: a szervezetek bonyolultnak tartják az adminisztrációt, megszenvedik az infrastruktúra hiányát és sokan vennének igénybe ingyenes segítséget a pályázatíráshoz. A városban kétszáz felett van a bejegyzett egyesületek, alapítványok, közhasznú szervezetek száma, a meghívást viszont közülük csupán egytucatnyi szervezet fogadta el.

Olvasóink írták

  • 1. Imcsi 2010. december 16. 10:31
    „A meghívót kiküldték mindnek? Tudtommal nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágul a menza Mosonmagyaróváron

Hét százalékkal kell többet fizetni a jövő évtől a város bölcsődéiben, óvodáiban és iskoláiban az… Tovább olvasom