Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Razzia: ellenőrző pontok városszerte

Mosonmagyaróvár - Jogosítvány nélkül és kopott gumival motorozók, gyorshajtók és számos egyéb szabálysértés az eddigi mérlege annak az ellenőrző akciónak, ami csütörtökön kezdődött a motorosbalesetek megelőzése érdekében Mosonmagyaróváron.

A közelmúltban Mosonmagyaróváron és környékén történt több súlyos és halálos motorosbaleset okán, a további tragédiák megelőzése érdekében – elsősorban a kétkerekűekre kiterjedő – kiemelt akciót rendelt el Csokán Csaba rendőrkapitány. A rendőrök a motorosok által kedvelt útvonalakon, csomópontokban figyelik a kétkerekűeket. A traffipax mellett több motoros rendőr is lesz a városban. Az első nagyszabású motoros razziát csütörtökön délután, kora este tartották a rendőrök a Kossuth Lajos utcán és a Szent István király úton felváltva. Több ellenőrző pontot is felállítottak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársait az autópálya-rendőrség két motoros járőre egészítette ki. Rájuk azért volt szükség, hogy utolérjék azokat, akik netán megpróbálnának kibújni az ellenőrzés alól.

A rendőrök a nyári szezon végéig folyamatosan kiemelt figyelmet fordítanak a motorosokra Mosonmagyaróvár környékén.
A rendőrök a nyári szezon végéig folyamatosan kiemelt figyelmet fordítanak a motorosokra Mosonmagyaróvár környékén.

Csokán Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: két olyan motoros is ˝belefutott˝ az ellenőrzésbe, akik engedély nélkül vezettek. Egyikük például úgy közlekedett egy 500 köbcentiméteres járgánnyal, hogy semmilyen járműre nem volt jogosítványa. Kirívóan szabálytalan volt az is, akinek a járművén a hátsó gumiabroncs annyira kopott volt, hogy már az acélszálak is kilátszottak. Neki a helyszínen elvették a jogosítványát, a járművet pedig soron kívüli műszaki vizsgára rendelték. Az akció során emellett számos gyorshajtót is fogtak – nem csak motorosokat – és egyéb szabálysértések miatt összesen 73 ezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki. Megállították továbbá azt a fiatalembert, aki a rendkívül forgalmas Kossuth utca felezővonalát kerülgetve kerékpározott. A szonda súlyos mértékű alkoholos befolyásoltságot mutatott ki a biciklisnél, ezért vérvételre előállították. Ellene ittas vezetés miatt indult eljárás.

A szabálytalankodókkal szemben a lehető legnagyobb szigorral járunk el- mondta Csokán Csaba rendőrkapitány.
A szabálytalankodókkal szemben a lehető legnagyobb szigorral járunk el- mondta Csokán Csaba rendőrkapitány.

A kapitányságvezető hangsúlyozta: a motoros akciók egészen a szezon végéig folytatódnak, a szabálytalankodókkal szemben a lehető legnagyobb szigorral járnak el. A jogszabályi keret lehetőséget teremt a vezetői engedély bevonására is, s ahol lehet, élni fognak ezzel.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. 13.István 2009. július 08. 18:56
  „Szertném tudni ki a munkaadód,de az biztos nem a láb...... van gond ,valamivel föntebb?”
 • 26. bugriskin 2009. július 08. 18:10
  „moderálva”
 • 25. pancser 2009. július 08. 15:52
  „Megint láttam egy legalább 500-ast rendszám nélkül, vígan előzgetett a 10-es úton!”
 • 24. 13.István 2009. július 07. 22:20
  „T.Soknevű! bugris
  Nagyon vigyázz mert a gatyádba kapsz egy tojást ,de zápot tudod a kurvára büdös !
  Nagyokos a rendőri ellenőrzés a közuton az ÉLET-ért szól!”
 • 23. pancser 2009. július 07. 19:00
  „Kedves Rendőrség! Ma 4 db rendszám nélküli motorost láttam, dacára az ellenőrzésnek!”
 • 22. Bogika 2009. július 06. 19:31
  „laca123! én is ingázo vagyok,sőt Hegyeshalomban lakom és nem egyszer láttam már rendör a faluban vagy az elején vagy a végén!Mult héten valamelyik nap a végén mértek amikor jöttem haza:)Nem kell álltalánositani azért mert 1-2 bar..om nem tud viselkedni az utakon!”
 • 21. kak-444 2009. július 06. 07:07
  „Hello,

  73ezer forintnyi büntetés?
  Miről bezélünk?
  Engem megbüntettek gyorshajtással, 25ezerre, akkor mi is itt az a 73ezer?
  Nevetséges...

  Szorgalmazom, hogy MINDENKIT ellenörizzenek, ne csak a motorosokat...helyes”
 • 20. laca123 2009. július 05. 14:31
  „bogika!

  tudom hogy van tábla,meg minden,csak az ingázók nagy része nem tudja mi az,és nem is tartja be.”
 • 19. RickCartman 2009. július 05. 13:52
  „Hogy jutunk a közúti ellenőrzéstől a jogszerű rendőri fellépésig????
  Brutalitás--na jah, csuklyában üveget-követ dobálni Pesten fényes szombat délután,--na jah, azt szabad, ugye?
  A közös:dobálni, orditani, riportert rugdosni szabad, a rendőr ha fellép(ez a dolga), akkor nyüszitek, hogy brutális, jaj jaj.Motorral lakott területen százzal nagyképüsködni, gázolni szabad, a rendőr ha fellép(ez a dolga), akkor az szemét rendőr.
  Viszont ha egy légy rászáll az orromra, már rendőrbácsiért kiáltok, jaj jaj rendőrbácsi segitsen mán!
  A közös: jogom van Pesten nyugodtan sétálgatni a belvárosban, senkinek sincs joga, hogy dobáljon és orditson mellettem, semmilyen csőcselék nem zavarhat meg engem a Keletibe menekülve.
  A közös:jogom van a kijelölt gyalogátkelőnél úgy átkelni, hogy nem tapos halálra egy csajának imponálni akaró suttyó.
  Aki ezen jogaimat védi, az engem véd.Ez pedig a rendőrség.”
 • 18. CSIBE 2009. július 05. 13:51
  „bela001-nek
  Naná, hogy volt olyan aki nem ült motorra!! (vagy elkerülte az ellenőrző pontokat. te is tapasztalhattad, hogy minden szembejövő figyelmeztet a rendőri jelenlétre )Egyáltalán nem azokra gondoltam, akik szabályosan közlekednek. Csak úgy veszem észre sajnos, hogy a közelmúltban történt balesetek miatt, és a motorosokat ért támadások miatt még nagyobb lett a mellük. Tisztelet a kivételnek.”
 • 17. bugriskin 2009. július 05. 13:17
  „Kispista már megint ott lotyogsz a mihez nem értesz! Menny a templomba a szent Tónidhoz imádkozni! Egyébként a Tv közvetítette a rendőri brutalitásokat! Ők szerintem ott élvezik ki a hatalmukat Ha már egyszer a bűnüldözéshez vajmi keveset értenek!”
 • 16. 13.István 2009. július 05. 10:48
  „T.Legate!
  Kérlek ne foglalkozz vele akinek irtál az egy fizetett soknevű b.....n !
  Az ellenőrzéshez,ill . a képhez ez Európában úgy megy a sisak levéve,mert sisakban a személy kiléte megállapíthatatlan ,hogy állapítható meg a szemből a zavartalanság félig lehúzott szemvédő esetén???
  Előző csak kérdés ?”
 • 15. Bogika 2009. július 05. 10:15
  „laca123!!!!!!!! Hegyeshalomban is van sebeségkorlátozás!!!!! Valamit te nem nagyon tudhatsz,valoszinü nem vetted még észre a táblákat:))) Vagy még nem kapott el egy rendör sem!”
 • 14. Legate 2009. július 05. 09:20
  „bugriskin akkor a rendőrök a hülyék hogy tüntetésre járnak? Magadnál vagy? Nem kicsit utálnak azok oda járni, de hát a sok idiótának jó buli a tüntetgetés...”
 • 13. pidali 2009. július 05. 09:15
  „A pályarendőrök a legkorruptabbak, mindig bedőlnek, egyfolytába eljárás folyik ellenük (itt is van kivétel, valyon mennyi?) ilyenek kellenek ide!!!! Sok bohóc az út szélére, nyeljék csak a port meg a kipufogógázt! Tiszta szégyen a mit csinálnak. Olyanok mint a politikánk, azért tartunk ott ahol.......! Az embereknek maguktól kéne rájönni arra, hogy mit lehet, meg mit nem. Nem véletlenül ilyen ez az ország amilyen, az emberek miatt. A magyar mentalitás nem hasonlitható semmihez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. lolita 2009. július 05. 08:08
  „Nem tartom jonak hogy ilyen ellenörzeseket elöre bejelentik,nem ertem! A rendöröknek akik ezzel foglalkoznak napi dolguk lenne az ellenörzes es nem csak akkor ha valami törtenik,hanem mindig es mindig mashol!Nalunk gyakori hogy rossz allapotu jarmüvel közlekednek ami ugyszinten veszelyes,vagy eppen jogsi nelkül,papirok nelkül.”
 • 11. bugriskin 2009. július 05. 05:47
  „Majd, akkor lesz rend a közutakon, ha nem lesznek tüntetések és nem kellenek a rendszert és a politikusokat védeni !A pajzsos rendőrök ma tüntetőket "rendszabályozzák" az sokkal fontosabb mint akár a forgalom irányítása, vagy a valós bűnüldözés!”
 • 10. bela001 2009. július 04. 23:50
  „Te Csibe!

  Gondolod volt olyan ember aki azért nem ült motorra, mert mondták hogy ellenőrzés lesz.
  Aki motorozni akar az motorozik!
  Főleg ha tudja hogy nem találnak szabálytalanságot a motorral kapcsolatban.
  Ennyi.”
 • 9. CSIBE 2009. július 04. 22:50
  „Még úgy is fognak szabálytalankodókat -nem keveset- hogy beharangozták a razziát. Hát ha nem tették volna, mennyi motoros futott volna bele? Szeritem sokkal több. (bár ne legyek telhetetlen, nekem ez is jó hír, ha csak néhányat vonnak ki a forgalomból)”
 • 8. Legate 2009. július 04. 21:39
  „Normális ember el sem hinné hogy miként vélekednek emberek a közlekedésről. Az ember azt hiszi valakiről ( biztosan tudja) hogy na ő az a kivétel, a ,,normális motoros,, aztán egy tintás állapotban kiderül hogy csak mutatja hogy hát ő nem olyan... sisakkal a fején, nyeregben más ember! Hihetetlen...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla az első polgármesternek

Mosonmagyaróvár - Dr. Sattler János, az egyesített Moson és Magyaróvár első városvezetője… Tovább olvasom