Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Razzia a gyorshajtók ellen

A közúti balesetek csökkentése érdekében fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök a mosonmagyaróvári és környéki utakon.
A közúti balesetek visszaszorítása érdekében – az országos akcióhoz csatlakozva – a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is fokozottan ellenőrzi a közlekedőket a környéken. Makó László főhadnagy, osztályvezető-helyettes a Kisalföldnek elmondta: a személyi sérüléssel járó balesetek elsősorban a sebességtúllépések miatt következnek be és még mindig nagyon magas az ittas vezetők száma is.

A tapasztalatok szerint a balesetekben a sérülések súlyossági fokát nagymértékben csökkenti az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használata.

Ezért a megengedett sebességhatár betartása mellett ezeknek az eszközöknek a használatára is nagy figyelmet fordítanak a rendőrök. A fokozott közúti ellenőrzések folyamatosak, ám a hétvégeken még kiemeltebben odafigyelnek a közlekedőkre.

A legutóbbi hétvégi razzia során három ittas vezetőt fogtak a rendőrök, huszonegy sofőr ellen tettek szabálysértési feljelentést jelentős sebességtúllépés miatt, két jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel lejárt a műszaki vizsgájuk, és hatvankilenc vezetőre összesen 472 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki különféle szabálysértések miatt.
A rendőrök gyakorta mérik a sebességet a Kossuth utcán, ahol a nagy kerékpáros-forgalom és a számos bekötőút ellenére sok autós megfeledkezik a szabályokról. Amikor meglátják az út szélén álló rendőröket, azonnal a fékre lépnek, ám ekkor már késő. A lézerrel a kilométerekre lévő autóst is be tudják mérni. Gyakoriak a nyolcvan és száz kilométeres óránkénti sebességgel haladók ezen az útszakaszon, ám legutóbb egy férfit 114-gyel mért be a traffipax. Magyarázat persze mindig van: beteg az anyós, bekapcsolva maradt a gáztűzhely vagy a gyereket kell orvoshoz vinni. Ezek azonban nem elég nyomós érvek a bírság vagy a feljelentés elkerüléséhez. A rendőrök tapasztalatai és a visszajelzések szerint az emberek többsége örül annak, hogy gyakrabban ellenőriznek az utak mentén, ám általában amint valaki részesévé válik az ellenőrzésnek egy szabálysértés miatt, máris megváltozik a véleménye. Legutóbb például azért akarta egy autós becsületsértésért feljelenteni az intézkedő rendőrt, mert a keresztnevén szólította őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jánossomorja: ötvenmilliós megtakarítás

Jánossomorja önkormányzata a nyári szünet utáni első ülésén megtárgyalta a város idei… Tovább olvasom