Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Razzia a feketemunka ellen

Több száz külföldi munkavállalót foglalkoztatnak Mosonmagyaróváron és környékén.
A környéken munkát vállaló külföldi állampolgárok ellenőrzése is a feladata többek közt a közelmúltban alakult rendőr-határőr közös nyomozócsoportnak. Amint arról lapunkban korábban beszámoltunk a két szervezet közös egységet hozott létre Hegyeshalomban, hogy együtt hatékonyabban lépjenek fel a környéken az illegális migráció és az arra épülő bűncselekmények felszámolásáért. A rendőrökből és határőrökből álló csoport, kiegészülve a munkaügyi felügyelőség és a bevándorlási hivatal szakembereivel, tegnap közös akcióra indult a környéken dolgozó külföldiek ellenőrzésére.

Németh Péter rendőr zászlós, az akciócsoport vezetője a Kisalföldnek elmondta: előzetesen feltérképezték azokat a helyeket, ahol külföldieket foglalkoztatnak. A razzia célja, hogy kiszűrjék az illegálisan az országban tartózkodókat vagy itt engedély nélkül dolgozókat. Az egységet tegnapi akciójára lapunk is elkísérte. A razzia során ellenőriztek többek közt egy mezőgazdasági telephelyet Márialigeten. Itt néhány tucatnyi román, illetve ukrán állampolgár dolgozik.

A tételes vizsgálat során az ellenőrök mindent rendben találtak, a dolgozók mindegyikét hivatalosan, a szükséges engedélyek birtokában foglalkoztatja a munkáltató.

A munkások közül néhányan lapunknak elmondták: egy román napilapban találtak az álláshirdetésre, így kerültek ide. Keresetük pontos összegét nem árulták el, ám mint mondták, nagyságrendekkel több pénzt kapnak, mint otthon, ahol egyébként is kevés a munkalehetőség.
A razzia következő állomáshelye a dunakiliti konzervüzem uborkaföldjeire vezetett. A hatóságok és az ellenőrök itt is mindent rendben találtak. A cég mintegy kétszáz ukrán állampolgárságú dolgozót foglalkoztat az uborkaszezonban, s mint az ellenőrzés során is bebizonyosodott, minden szükséges engedély birtokában, teljesen legálisan.

A rendőrség információ szerint a környéken számos külföldi munkavállalót foglalkoztatnak, ezért a nyomozócsoport a jövőben rendszeresen ellenőrzi majd ezeket a helyeket a munkaügyi felügyelőséggel és a bevándorlásügyi hivatallal karöltve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztusra megint bezár az uszoda

Jánossomorján a tavalyihoz hasonlóan idén is nyáron zár be a fedett uszoda: szünet van augusztusban.… Tovább olvasom