Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rangos díj a mosonmagyaróvári fotósnak

Egy erdélyi kisfaluból, Zetelakáról Benedek Béla látható, tizenegy gyermeke közül néggyel azon a felvételen, amely a XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás közönségdíját nyerte meg idén.


"A favágó és gyermekei" fotósa a mosonmagyaróvári Kerekes István, akinek az elismerést Kapitány Zoltán, a Magyar Telekom online kommunikációs osztály vezetője adta át a cég székházában december 18-án.

A rangos fotográfiai megmérettetésre rekord számú nevezés érkezett: összesen 693 szerző 11 783 felvételt küldött be, ebből 400-at állítottak ki.


A favágó és gyermekei. Fotó: Kerekes István.
A favágó és gyermekei. Fotó: Kerekes István.


A közönség Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban, majd Debrecenben a Kölcsey Művelődési Központban, Miskolcon a Városi Művészeti Múzeumban és Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában tekinthette meg a felvételeket és szavazhatott.

A legtöbb voks "A favágó és gyermekei" című fotóra gyűlt össze, a fénykép egyébként a versenyen a Társadalomábrázolás-dokumentarista fotográfia (egyedi) kategória harmadik díját nyerte el.

A fotó Benedek Béla favágót és gyerekei egy részét ábrázolja, az erdélyi Zetelakáról. Nem sokkal a felvétel elkészülte után, a férfi szerény kis házuk padlásán felakasztotta magát.

A mosonmagyaróvári fotográfus még a "Halálzóna Kiskapus" sorozatával a Társadalomábrázolás - dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória második díját is magáénak tudhatja.

Olvasóink írták

 • 9. Diákcsemege 2009. december 23. 21:55
  „Ilyen képet Mosonban is lehet készíteni, szerintem egy fotószakkörös gimis is el tudja készíteni.”
 • 8. invektus 2009. december 21. 16:09
  „és még mindig :)”
 • 7. sztiv 2009. december 20. 21:26
  „Oké, pont a fotósnak. De ha nem írja, hogy favágó és gyermekei, akkor simán azt hiszem, hogy Mosonban készült a kép. Nem kell messzire menni, hogy nyomorúságot fényképezz...”
 • 6. Legate 2009. december 20. 19:34
  „Akela az a két előtted szóló az egy. ;) És valóban nem vagyok fotós, és valóban nem értem (mint az írásomból ki is derülhetett) hogy mi olyan nagy dolog e kép elkészítésében. Nekem sima, közép kategóriás digitális gépem van. Tehát én nem tudnék ilyen képet készíteni? Milyent? Miért nem? Nem fikázom a fotóst mert nyilván nem libáért kapta az elismerést, épp csak én (vaksi) nem látom meg a kép különlegességét.”
 • 5. invektus 2009. december 20. 19:18
  „fogsz

  kár hogy nincs A KISALFÖLD.HU OLDALON
  SZERKESZTÉS GOMB”
 • 4. invektus 2009. december 20. 13:57
  „nézd a képet
  s ráfofsz jönni a fotos gondolatára”
 • 3. akela4 2009. december 19. 16:12
  „Szerintem a két előttem szólónak fogalma sincs a fotózásról és annak techhnikájáról.
  A digitális kütyüjükkel, ha egyáltalán el tudják kattintani, siha nem készítenek még hasonlót sem, mégha a legprofibb képjavítóval dolgozó ember veszi is kezelésbe a remekművüket.
  Ezzel szemben a fotós saját kidolgozásával, nem a legkönnyebb körűlmények és fényviszonyok mellett produkált olyat, amit a szakértők is méltónak találtak az elismerésre.
  Sajnos itt a neten sokan osztják az észt, legyen az bármilyen téma, mindíg akad hozzáértőbb kibic akinek csak billentyűje és egere van a véleményhez!”
 • 2. Legate 2009. december 19. 14:03
  „Vagy talán a falra szerelt Lcd-tévén nézik a gyerekek a Csillag születik-et, a gyerekek izgulnak Brasch Bencéért. Az apuka épp szól anyukának hogy lezárult a szavazás. Ne hívogassa már mert felesleges. ;)”
 • 1. Legate 2009. december 19. 13:57
  „Mi olyan különleges ezen a képen? De tényleg. A favágó foglalkozás nem ritka.
  Talán ha valami utalna rá hogy télen készült, akkor lehetne különleges. Merthogy télen négy gyereke pólóban van otthon, tehát nem spórol a fűtésen. Na úgy már különleges kép lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetői tolvaj

Mosonmagyaróvár - Egy idős asszony táskáját lopta el ismeretlen a magyaróvári temetőben. Tovább olvasom