Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Raktárcsarnok közel félmilliárdból

Az alapkövet tavaly nyáron tették le, szerdán pedig már az új raktárcsarnok avatását tartották a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél. A cég további, félmilliárd forintos beruházásra is nyert pályázati támogatást.

Harminckét új munkahelyet teremtett a Greiner Bio-One Hungary Kft. legújabb beruházása. 417 millió forintból – melyből 115 millió forint pályázati támogatás – új raktárcsarnok épült, amely 3000 négyzetméteren 2800 raklap befogadására alkalmas.

Az alapterület több, kisebb raktárszekcióra osztható, és létrehoztak egy olyan teret is, ami a termékek szakszerű tárolásának előkészítését szolgálja majd.

Mivel a cégnél laboratóriumokban használatos eszközöket gyártanak, minőségbiztosítási követelmény volt, hogy az üzemből a csarnokba kerülő készleteket a korábbi fa helyett higiénikus műanyag raklapokon szállítsák, az új raklapforgató pedig elkülöníti a külső és belső árumozgatást.
Az épület felső szintjén lévő irodai egységben hatan dolgoznak majd. A komplexum emellett öltözőt foglal magába, valamint étkezési, tisztálkodási lehetőséget is kínál 40 ember és a négy kamionportál valamelyikébe beálló teherjárművek vezetői számára.

Az utcafronti épületet az új létesítménnyel csőposta köti össze, ami megkönnyíti a raktár, a gyártás és a menedzsment közötti kommunikációt, illetve papírforgalmat.

Az új raktár önmagában nem hoz bevételnövekedést a kft.-nél, viszont olyan beruházásokhoz kínál hátteret, amelyek a gyártókapacitás jelentős bővülésének, s ezzel együtt további munkahelyek teremtésének lehetőségét nyitják meg.

Balogh László, a mosonmagyaróvári leányvállalat ügyvezető igazgatója a raktárcsarnok avatóján elmondta: további ötszázmillió forintos beruházást terveznek – ehhez már pályázatot is nyertek.

Így újabb munkahelyeket teremtenek a Lajta-parti városban. – Cégünk dinamikusan növekszik, vannak terveink a jövőre nézve – emelte ki Franz Konrad, az ausztriai székhelyű Greiner Bio-One tulajdonos-vezérigazgatója.

A város a fejlődésben partner annál a cégnél, amely a válság idején is a jövő terveit szövögette, s lépésről lépésre ruházott be – tette hozzá Mosonmagyaróvár polgármestere, Nagy István.

Olvasóink írták

 • 8. HT 2011. július 15. 08:22
  „Hogy háborogjanak? Szegények többsége 70 év fölött van,hozzászoktak a gyárak üzemek közelségéhez.Sajnos az egész napjukat az otthonuk helyett az orvosnál töltik meg az sztk-ban.
  Megjegyzem kevés ilyen rendezett csendes üzem van mint ez. (egy közelben lakó)”
 • 7. Mate78 2011. július 09. 13:44
  „Nagyon jó, még több 24T-s kamion dübörög majd át a városon,Kossuth L. út, Bauer Rudolf utca, Fertősor.
  Már rég meg kellett volna oldani az ipartelep megközelíthetőségét, nem a városon át.Sajnálom az arra lakókat, de ahogy tudom nem nagyon háborognak...”
 • 6. INVEKTUS 2011. július 09. 12:16
  „Targonycások figyelem!”
 • 5. Muaddib 2011. július 08. 12:30
  „Egy megjegyzésem azért van! Ekkora beruházásoknál, ha nem az alkalmazott hölgy lenne befogva tartóoszlopnak, hanem egy dekatőrt kérnének meg rá, hogy tartóoszlopot tegyen a szalaghoz, nem lenne akkora kiadás.
  Az átadásról készült kép alapján így elég lehangoló látvány!
  Aki az apró dolgokat nem veszi észre nagy dolgokba belese, kezdjen.
  Szervezés elég gyenge!”
 • 4. Muaddib 2011. július 08. 12:22
  „Hát akkor ide se mehetnék dolgozni, az én mancsaim akkorák, mint egy sütőlapát!”
 • 3. hunter111 2011. július 07. 11:00
  „Most talán a félmilliárdból telik nekik különböző méretű kesztyűre.”
 • 2. hunter111 2011. július 07. 10:50
  „Gratulálok.Annyit azért hozzátennék hogy ez az a cég ahol csak úgy veszik fel az embert dolgozni ha kicsi a keze,mivelhogy egyenkesztyjük van.Diszkriminatív kérdéseket tesznek fel és utána mint annyi sok más ... cég egy telefonra sem méltatják az embert. <moderálva..>”
 • 1. zopika02 2011. július 07. 10:47
  „Az előző csarnokukat amit szintén pályázati pénzből építettek pedig büszkén hirdetik a Szuperinfóban bontásra és értékesítésre. A kidobott adóforintok netovábbja. Van szép számmal olyan cég /itt a városban is / akik a pályázati pénzek lenyúlására van beállva. / MILÜP Kft. Óvári Tejüzem stb. Na ezeknek egy forintot sem adnék. Persze a rendőröknek a legfontosabb a biztonsági öv, vajon be van - é kapcsolva. Erre vannak ráállítva.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A neten is engedély kell ˝Mosonmagyaróvárhoz˝

Mostantól internetes portál, szabadalom címében vagy újság nevében sem szerepelhet engedély nélkül Mosonmagyaróvár elnevezése. Tovább olvasom