Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Rajta vannak a listán

A kisbodaki postán néhány éven belül véglegesen lehúzhatják a rácsot. A polgármester szerint viszont községükben nincsenek meg a technikai feltételek ahhoz, hogy hivatalukat a számítógépek pótolhassák.
A helyi postahivatal épülete a kisbodaki önkormányzat tulajdona. Bérleti díjat eddig nem kértek érte, tavaly is csak a posta kérésére állapítottak meg jelképes összeget, ötezer forintot havonta.

– Egyelőre elképzelésünk sincs arról, hogy mihez kezdünk a posta nélkül – kezdte Ekker Károly, a község polgármestere. – A kultúrházunk egyik helyiségéből kialakított postahely megszűnése után a hivatal hasznosításáról még nem gondolkodtunk. Kisbodakon mindig is működött posta, soha nem volt mobil kézbesítés. A falubeliek ragaszkodnak hozzá, s ezt jelzi, hogy a község összes lakója aláírta azt az ívet, amiben tiltakozunk a bezárás ellen.
A posta vezetői arra hivatkoznak, hogy a mai fejlett technika világában már az emberek inkább a számítógépet használják hírszerzésre és levelezésre. Csak azt nem vették figyelembe, hogy Ausztriához képest mi harminc évvel lemaradtunk: nálunk a faluban egyetlen helyen van csak internetezési lehetőség. A régi vegyesboltunk helyén szeretnénk egy teleházat kialakítani, csakhogy önhikis településünknek ez jelentős anyagi megterhelést jelentene.

Egyetlen postásunk jelenleg napi hétórás munkaidőben dolgozik: kézbesít, árusít és a postai tennivalókat is elvégzi. Egyelőre nem tudjuk, mikorra tervezik hivatalunk bezárását, de reménykedünk abban, hogy még nem végleges a megszüntetésről kiadott lista – mondta Ekker Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogják a kempingeket

A Felső-Szigetközi Szabadidő és Vízisport Egyesület megalakulásának célja a helyi vállalkozók által… Tovább olvasom