Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Rajkáért egyesületként

December közepétől két héten át az egyesület ünnepi műsorokkal várja a falu lakóit a Fő térre.
Tavaly októberben alakult az egyesület, melynek tizennégy tagja van: a település kulturális és közéletének segítése, fellendítése a céljuk úgy, hogy munkájuk során rátaláljanak azokra a lakókra, akik szívesen adnák munkájukat a településért. Horváth Tibor elnök elmondta: úgy érezték, az elmúlt években csökkent a településen élők részéről a tenni akarás, s ezt szeretnék javítani. Tavaly a tagok munkájával erdei pihenőpadokat készítettek a helyi gátőrház melletti területen. Idén augusztusban az egyesület vállalta el a falunap megrendezését. A korábbi években félmillió forint önkormányzati pénzből finanszírozták a költségeket, ám idén a Rajkáért Egyesület támogatók bevonásával, valamint a helyi egyesületekkel közösen elért rendezvényi bevételekből a 650 ezres összköltségvetés egészét biztosítani tudták. „Ebben az évben nem használtunk közpénzt" – mondta.

December közepétől két héten át az egyesület ünnepi műsorokkal várja a falu lakóit a Fő térre. Mindennap más helyi egyesület árulja a „saját előállítású" forralt borát, sült gesztenyéjét, süteményét, s a bevétel közös kasszába kerül.

„ Az elmúlt évben a legfontosabb célkitűzés az volt, hogy mindenki felismerje: a közös munka és annak eredményes megvalósítása nagyobb célok megfogalmazására jogosíthat fel bennünket" – mondta Horváth Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnapi futás Rajkától Győrig

A rajkai Bazsó Ágoston- túl a porckorongműtéten- negyvenedik születésnapján lakhelyétől egészen… Tovább olvasom