Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Rajka: Marad néhány vonatpár?

Néhány nap van már csak az új menetrend bevezetéséig, és úgy tűnik, hogy még semmi sem végleges. Talán néhány vonatpár megmaradhat a Rajka-Hegyeshalom vonalon.
A napokban adtunk hírt arról, hogy a Budapest és Győr között közlekedő menetrend szerinti buszok ügyében lehetséges, hogy visszakozik a minisztérium és megmaradnak a járatok. A legújabb információk szerint elképzelhető, hogy a Hegyeshalom és Rajka közötti vasúti személyfogalom sem szűnik meg. A Kötött pálya című vasúti blog egy Index.hu fórumbejegyzésre hivatkozva úgy tudja, hogy a minisztériumban zajlanak az egyeztetések.

"Úgy néz ki maradnak vonatok Hh.-Rajka között! A 9469-es, a "diák", meg délután is ha jól tudom 2-2 vonat lesz. Most zajlanak a minisztériumi egyeztetések!" - írja rutthin.

A korábbi tervek szerint a decemberben életbe lépő új vasúti és buszmenetrendben változások lesznek a korábbi menetrendekhez képest: a rajkaiak és bezenyeiek utazáshoz most már vonatot nem, csak buszt vlaszthatnak, mivel megszűntetik a vasúti személyszállítást Rajka és Hegyeshalom között, az utasok szállításáról a Kisalföld Volán gondoskodik.

Egy tanulmány szerint az eddig vonattal közlekedőket a helyi volán újabb járművek megvásárlása nélkül is képes elszállítani. Mivel a jövő évi buszmenetrend még nem jelent meg, könnyen elképzelhető, hogy annak készítése közben megdőlt a tanulmány állítása, és a reggeli, valamint a délutáni csúcsidők idején a Kisalföld Volán valójában nem képes újabb jármű nélkül a vasúti szállítás megszüntetése miatt megnövekedett rajkai és bezenyei igények kielégítésére.

Az új menetrend vasárnaptól lép életbe, addigra minden kiderül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúton ment volna Nyugatra a kilenctagú család

Összesen tizenhárom illegális migránst fogtak a rendőrök kedden este a Lehár nemzetközi… Tovább olvasom