Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a középfokú oktatáshoz

Mosonmagyaróvár - A Korona épületének sorsáról, a Hild térhez kapcsolódó tervekről és a Rudolf liget megújulásáról is szó esett a Mosoni Polgári Kör legutóbbi közgyűlésén.

Nagy Mihály, a Mosoni Polgári Kör elnöke a közgyűlésen megemlítette a Rudolf ligethez kapcsolódó terveket. Egy megállapodás értelmében nemrég átvállalták az önkormányzattól a terület karbantartását. A továbbiakban az erdei tornapálya elavult eszközeit pótolnák, valamint a liget Partos utca felőli részét tennék járhatóvá. A városrészben elért eredmények mellett a hiányosságok is felvetődtek. A közgyűlésen Szabó Miklós polgármestert a romos Korona Szálló jövőjéről faggatták. Az épület magántulajdonban van, így az önkormányzat nem illetékes ez ügyben. 

A Hild tér rehabilitációja is foglalkoztatja az önkormányzatot. Ennek kapcsán a tulajdonossal (MÁV) tárgyalnak, viszont még megállapodás nem született. A vasútállomás előtti terület felújítását magántőke bevonásával látják megvalósíthatónak. A találkozón kiderült, hogy a városvezetés nem mondott le arról a tervről, hogy az autóbusz-pályaudvarnak a vasútállomás mellett találjanak helyet.

A civil szervezet a városrész oktatási gondjait is a szívén viseli. A Haller-iskola alsó tagozata az egykori Bartók-iskola épületébe költözött. A nyolc tantermes épületbe jelenleg tizenkét osztályt zsúfoltak be, a megoldást a nevelési tanácsadó Bolyai-iskolába való áthelyezése jelentené. – Ragaszkodunk a középfokú szintű oktatás megtartásához Mosonban, támogatjuk a tanintézményt, annak mazsorettcsoportját – tette hozzá az egyesület vezetője.

A közgyűlésen módosították a szervezet alapszabályzatát, ez a közhasznúvá alakulás miatt vált szükségessé.

Olvasóink írták

 • 4. Ildi 2007. december 04. 19:49
  „A városban jelenleg legfontosabb ágazatok a vendéglátás és a kereskedelem a szakképzésben. Ezt kockáztatni azzal, hogy olyan helyre viszik az egyiket, amelyik nem vonzó a szülő meg a gyerek számára nem normális dolog! Évek óta a Hunyadiba megy a gyerek pincérnek. Ha erről nem vesznek tudomást majd megbánják! Késő lesz!Ha valakinek a magán iskolájáról lenne szó rögtön tudná, hogy hová vigye!!!”
 • 3. larong 2007. december 04. 08:21
  „Majdnem elfelejtettem a másik nagy vezérről, G. úrról!
  Kedves felesége, aki most vezéráldozó a templomban, gyerekkoromban azért adott hatalmas füleseket, mert ministráltam.

  Damaszkuszi út jó széles Mosonban.
  F.H.P. pedig hol ebben a pártszínben indul, hol abban. Mindegy. Mint más az alsógatyáját...

  Ő is vezéráldozó.”
 • 2. Hito 2007. december 04. 08:06
  „Ragaszkodjatok csak a Haller középiskolájához, talán majd akkor ráeszméltek iszonyatos rombolásotokra, amikor a város oktatása csődbe megy. Inkább jár be a gyerek a Krúdyba, mint a Hallerba, ha csak ott lesz a vendéglátás. Nem lesz 1500 diák a szakképzésben, aztán lehet ám ragaszkodni a nem megkapható szakképzési pénzekhez. Győnyörű!!! Szánalmas!!! Úgy tudtam Mosonmagyaróvár egy város, nem "Moson fővárosból" és a többiből áll.”
 • 1. larong 2007. december 04. 08:01
  „Szegény Mihály bácsi! Annak idején is ragaszkodott a városrész lezüllesztéséhez (beköltöztetéssel), most pedig ég a lelkiismerete (meg is szokta gyónni...)

  Nehéz ám az elrontottat visszacsinálni! Különösen péntek este után, ahol meghalhatta a városrész embereinek véleményét, miközben igyekezett fel a lépcsőn. Mi járhatott a fejében vajon?
  Bizonyára a városrész szakközépiskolai oktatása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesbe helyezték a Garda vezetőjét

Győr-Mosonmagyaróvár - Különösen nagy értékben elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt… Tovább olvasom