Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Rács mögött a betörők

Egy betörésre specializálódott bandát leplezett le a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a minap. A hatfős budapesti illetőségű társaság rovására írható az elmúlt hónapokban a városban történt számos családiház-betörés.
Az elmúlt néhány hónapban rendkívüli módon elszaporodtak a családiház-betörések Mosonmagyaróváron. Az esetek szinte mindegyikénél ugyanolyan módszerrel hatoltak be a házakba és mindannyiszor azonos fajta értékeket loptak el. A Mosonmagyar-

óvári Rendőrkapitányság, érzékelve az esetek súlyát, a kiemelt napokon és időszakokban nyomozóportya-szolgálatot szervezett a veszélyeztetett területeken. A szolgálatban lévő nyomozók aztán december 12-én két gyanús személyre lettek figyelmesek a Rákóczi utcában. A két budapesti illetőségű férfi ellenőrzésük során egymásnak ellentmondó magyarázattal állt elő azzal kapcsolatban, hogy miért tartózkodnak a városban. Tekintettel arra, hogy a két férfi a betörésekhez is előszeretettel használt kesztyűt, valamint az öltözetük is erre utalt, bűncselekmény alapos gyanúja miatt előállították őket.
A két betörő elfogása után a rendőrség azonnal lezárta a városból kivezető összes utat és minden arra közlekedőt ellenőriztek. Mintegy fél óra elteltével a járőrök megállítottak egy Ford Escortot, benne egy négyfős társasággal. A négy budapesti férfi egyszerű eltévedéssel magyarázta a városban tartózkodásukat. A helyszíni ellenőrzés során azonban a betöréshez használt kesztyűk és elemlámpák kerültek elő a kocsiból, így a négy férfi végül a rendőrségen kötött ki. A budapesti férfiak előállítása után egy órával érkezett egy bejelentés a kapitányságra betöréses lopásról.
A hatfős társaság őrizetbe vételét követően kiderült, hogy ketten közülük hamis személyivel, illetve útlevéllel próbálták magukat igazolni. Valódi kilétük megállapítása során azonban kiderült, hogy egyikük „elfelejtett" bevonulni letöltendő szabadságvesztésére, másikukat pedig a Budapesti Rendőrkapitányság körözi betöréses lopás miatt. A két férfit a mosonmagyar-

óvári rendőrök átadták az illetékes kapitányságoknak. A társaság további négy tagjáról sem mondható el, hogy újak a szakmában, hiszen közülük a „legrutintalanabb" is ötször volt már büntetve előzőleg. A nyomozás során kiderült, hogy a banda a mosonmagyaróvári eseteken kívül alaposan gyanúsítható további két csornai betöréssel, valamint kapcsolatba hozhatók a megye más városaiban elkövetett hasonló bűncselekményekkel.
A mosonmagyaróvári kapitányság, tekintettel az összegyűjtött bizonyítékokra, indítványozta a négyfős társaság előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A további bűncselekmények bizonyítása érdekében a rendőrség folytatja a nyomozást a betörők ügyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozók a Lajta partján

Dr. Pápai Lajos megyés püspök körlevele több száz embert mozgatott meg régiónkban is. A drogtörvény… Tovább olvasom