Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Rablás - Az ablakból dobták ki a páncélszekrényt

Irodákat fosztogató, a rablástól sem visszariadó családi vállalkozást számoltak fel a Komárom-Esztergom megyei rendőrök a mosonmagyaróvári nyomozók bevonásával. A társaság eddig bizonyítottan 17 bűncselekmény során 15 millió forintot „gyűjtött" össze. Agresszivitásukra jellemző, ha biztonsági őrt vagy alkalmazottat találtak, azt megkötözték, bántalmazták. Rongálással pedig 2 millió forint kárt okoztak.
Sikeres összehangolt bűnügyi akciót hajtottak végre a Komárom-Esztergom megyei, valamint a mosonmagyaróvári rendőrök február 1-jéről 2-ára virradóan. Ezzel gátat vetettek egy tavaly ősz óta halmozódó bűncselekmény-sorozatnak.

Az ügy részleteiről pénteken számoltak be a Komárom-Esztergom megyei főkapitányságon Tatabányán. A megye főkapitánya, Gorgosilits Fábián dandártábornok elmondta, az őrizetbe vett banda páncélszekrényekre, irodaházakban tárolt milliókra utazott, a pénzszerzés érdekében semmitől sem riadt vissza. A rablók megkötözött, bántalmazott biztonsági őröket, durván szétdúlt helyiségeket hagytak maguk után.

A bűnügyi igazgató, Reinhoffer Csaba ezredes arról tájékoztatott, hogy a helyszínen rögzített nyomok alapján, az elkövetési módszer és egyéb kriminalisztikai adatok alapján egyre erősödött a gyanú, hogy egy elkövetői kört kell keresni. A nyomozás során a szomszédos megyékkel is információt, adatokat cseréltek. Így derült ki, hogy Győr-Moson-Sopron, Pest és Fejér megye településein is történtek hasonló bűncselekmények.

A tatabányai sajtótájékoztatón bemutatták a bűnjeleket. Fotó: T. Gy.
Idén január 29-én a négy megye érintett kapitányságai bűnügyi értekezleten egyeztették a felmerült adatokat s a szükséges tennivalókat.
Február 1-jén Mosonmagyaróvárról érkezett riasztás. Egy külvárosi cég telephelyére törtek be este 7 órakor. Még tartott a helyszínelés, mikor nem sokkal éjfél előtt újabb jelzés érkezett, majd további négy. Az egyik cégtől egy Mitsubishi Pajerót is elvittek.

Forrónyomos üldözés kezdődött, az elkövetők az M1-es autópályán Komárom felé menekültek. Három férfit – a komáromi H. Pétert, Sz. Józsefet, valamint Sz. Imrét – és M. Piroskát még aznap éjszaka sikerült előállítani. A csoport ötödik, még körözött tagját, Sz. Csabát tegnap a sajtótájékoztató idején fogták el egy panzióban a győri rendőrök.
A Kisalföld kérdésére Reinhoffer ezredes elmondta, még számos bűncselekményben – többek között győri és csornai esetekben is – vizsgálódnak, hogy köthetők-e az elfogott csoporthoz. Kérdésünkre azt is elmondta az igazgató, hogy vizsgálják a Győrszentivánon tavaly novemberben kitépett bankautomata esetét is.

A mosonmagyaróvári Rekultív Kft. cégvezetője, Hancz Attila a sajtótájékoztatón megköszönte a rendőrök munkáját, s 200 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Elmondta, a társaság öt napon belül kétszer látogatta meg a céget, a második esetben az emeletről dobták ki a páncélszekrényt az elkövetők, majd az udvaron álló Mitsubishi Pajeróba rakták és elvitték. A céget ért kár mintegy 5,5 millió forint, a rongálással okozott kár egymillió forint.

A Rekultív Kft. cégvezetője tatabányán, a főkapitányságon átvehette a Mitsubishit és a páncélszekrényt. Fotó: Tóth Gyula

Olvasóink írták

 • 7. Gép-ész 2010. február 06. 23:53
  „Tévedésben vagytok, nem kisebbségi elkövetőkről van szó. Most nem...”
 • 6. knifemaster 2010. február 06. 14:50
  „2. hozzászólás Ibrox 2010.02.06. 00:02

  biztonsági őr?? ezekre se bíznék semmit!! pár cigesszel még a kutyám is elbír...

  Mindig az a szájkarate...monitor mögött nem nehéz ugye :DD”
 • 5. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 06. 12:44
  „#3Aranyközépút:Azért, mert akkor kiderülne, hogy megint csak a "kedves, becsületes, dolgos" cigányaink "munkálkodtak"....”
 • 4. Babill 2010. február 06. 09:59
  „Komolyabb büntetést!”
 • 3. AranyKözépút 2010. február 06. 08:38
  „Képüket véletlenül sem láthatjuk. De miért nem?? Miféle emberi jogok? A cégeket meghurcolják, ha kis hibát vétenek, mindenféle szégyenfal, nyilvánosság stb, ezeket meg kitakarnák, pedig már bizonyítottan bűnösek.Mutassák a képüket!”
 • 2. Ibrox 2010. február 06. 00:02
  „biztonsági őr?? ezekre se bíznék semmit!! pár cigesszel még a kutyám is elbír...”
 • 1. t-a-ibi 2010. február 05. 20:43
  „Minimum életfogytiglan, --mindnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrán gázoltak el egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ismét a zebrán gázoltak el egy gyalogost csütörtök este Mosonmagyaróváron. Az elütött férfi súlyos… Tovább olvasom