Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Pünkösdi királyt választottak

Már ötödik alkalommal volt lódobogástól hangos Levél a hétvégén a helyi Hóka Lovasklub által rendezett pünkösdi lovasnapokon.

Az egészen fiataloktól az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát a nyeregben a hétvégén ötödik alkalommal megrendezett levéli pünkösdi lovasnapokon. A rendezvényen ezúttal is a legjobban teljesítő lovas nyerte el a pünkösdi király címet.

A mára a régió egyik legnagyobb és legsikeresebb lovasrendezvényévé vált találkozóra mintegy harminc lovas érkezett, köztük az egészen kisgyerekektől az idősebbekig minden korosztály megtalálható volt. A lovasok számos verseny, vetélkedő keretében adhattak tanúbizonyságot tudásukról, hogy végül közülük a legügyesebb elnyerhesse az idei pünkösdi király címet. A szervezők fantáziájának köszönhetően a résztvevőknek nem csupán a lovaglási készségüket kellett bizonyítaniuk, hanem számos egyéb – a lóhoz szinte egyáltalán nem kapcsolódó – feladatot is teljesítettek.

 A pünkösdi király címért csak az a lovas indulhatott, aki az összes feladatot teljesítette.
Nagy ügyességet követelt például az a gyorsasági verseny, ahol szőrén kellett megülniük lovukat a versenyzőknek. Szintén nagy volt a küzdelem a már hagyománnyá vált lovastriatlonon is, ahol a lovaglás és futás mellett még kerékpárra is fel kellett pattanniuk a címért versengőknek. A westernversenyszámok és a lovas íjászat mellett ezúttal sem maradt el az ének- és a rajzverseny.

Az összesített pontszámok alapján végül a dunaremetei Dicsőfi Pétert koronázták pünkösdi királlyá felröppenő galambok és nótaszó kíséretében. A pünkösdi király koronáját ezúttal Koncz Gábor színművész tette a győztes fejére, aki egyebek mellett részt vett a ló- és lovasszépségverseny zsűrijében is.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Visszakapom-e a férjem?''

Agyérgörccsel került a mosonmagyaróvári kórházba, s ott elesett a hatvannégy éves levéli Brunner Ottó. Combnyaktörését a felesége szerint három hétig nem vették észre, hiába kérték a röntgent. Azóta Győrbe került, rövidebb lett a lába, s a szövődmények miatt súlyos állapotban van. Tovább olvasom