Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Pünkösdi király lóháton

Levél - Hatodik alkalommal rendezett pünkösdi lovasnapokat a helyi Hóka Lovas Klub a hétvégén, ahol ezúttal is az összesítésben legjobban teljesítő lovas nyerte el a pünkösdi király címet.
Ezúttal már hatodik alkalommal volt lódobogástól hangos a hétvége Levélen a helyi Hóka Lovas Klub által rendezett pünkösdi lovasnapokon. A környék egyik legnagyobb és legsikeresebb lovasrendezvényére közel félszáz lovas érkezett, a kisgyerekektől az idősebbekig egyaránt, nem csupán a környező településkről, hiszen voltak akik közel ötven kilométert lovagoltak, hogy részt vehessenek az idei rendezvényen. A lovasok ezúttal is számos verseny, vetélkedő keretében adhattak tanúbizonyságot tudásukról, hogy végül közülük a legügyesebb elnyerhesse az idei pünkösdi király címet.

A szervezők fantáziájának köszönhetően a résztvevőknek ezúttal sem csupán a lovaglási készségüket kellett bizonyítaniuk, hanem számos egyéb – a lóhoz szinte egyáltalán nem kapcsolódó – feladatot is teljesítettek. Mint minden évben, most is a pünkösdi király címért csak az a lovas indulhatott, aki az összes feladatot teljesítette. Így nem csupán a nagy ügyességet követelő gyorsasági és ügyességi versenyeken, lovastriatlonon vagy lovas íjászaton kellett jeleskedni, hanem például az ének- és a rajzversenyen is. Az összesített pontszámok alapján végül az araki ifjabb Újvári Zoltánt koronázták pünkösdi királlyá felröppenő galambok és nótaszó kíséretében, aki a jövő évi rendezvényig viselheti ezt a címet. A pünkösdi király koronáját ezúttal Koltai Róbert színművész tette a győztes fejére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltai Róbert koronázza meg a királyt

Levél - Hatodik alkalommal rendez „lódobogós" hétvégét Pünkösdi Lovasnapok címmel a levéli… Tovább olvasom