Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Próbaúton hibásodott meg a dunaremetei komp

A pénteki ünnepélyes átadás másnapján a dunaremetei komp meghibásodott. Menet közben a vezető problémát észlelt, ezért Bőstől nem messze lehorgonyozta a hajót.

 Egy 3,2 millió eurós szlovák–magyar közös beruházás eredményeként indulhatott el a komp, melyet pénteken adtak át, s első ünnepélyes útját sokan kísérték végig. Az öröm sajnos nem tarthatott sokáig, hiszen szombaton délután próbaút közben vette észre a hajó vezetője, hogy gond van kormányzással.

Egy 3,2 millió eurós szlovák–magyar közös beruházás eredményeként indulhatott el a komp, melyet múlt pénteken adtak át. Már a próbaúton hibát észleltek a fedélzeten. Most Bőstől nem messze vesztegel.
Egy 3,2 millió eurós szlovák–magyar közös beruházás eredményeként indulhatott el a komp, melyet múlt pénteken adtak át. Már a próbaúton hibát észleltek a fedélzeten. Most Bőstől nem messze vesztegel. Fotó: H. B. E.


Miután a komp vezetője észlelte a problémát, kiderült, egy hidraulikaszivattyú meghibásodása okozta a gondot. A hajóvezető úgy döntött, így nem mennek tovább: Bőstől 500 méterre lehorgonyoztak.
Tóth Péter lipóti polgármester, a kompberuházás gesztortelepülésének vezetője a Kisalföldnek elmondta, hogy eközben utasok nem voltak a kompon. „A későbbi biztonságos utasszállítás érdekében még egy utat szerettünk volna csak a személyzettel megtenni próbaüzemben. A problémát jeleztük a komp bajai gyártójának, onnan két csapatot küldtek, hogy megnézzék a hajót. A hibát megtalálták, a javításhoz szükséges alkatrészeket megrendelték. Körülbelül 3–4 napig újra próbaüzemen lesz a komp. Addig nem engednek fel rá turistákat, amíg nem biztos a kifogástalan működése. Ez pedig a jövő hét végére várható" – tudatta a részletekről Tóth József Péter.

Felirat is jelzi a kikötőben, hogy nem üzemel a komp. Fotó: K. L. A.
Felirat is jelzi a kikötőben, hogy nem üzemel a komp. Fotó: K. L. A.

A kompon autó nem volt, a személyzetért Magyarországról érkezett a „felmentő sereg".

Lapunk úgy tudja, a vízi rendőrség is helyszínelést tartott. Ennek során megállapították, hogy nem zátonyra futott a jármű – ahogyan azt korábban gondolták, hanem műszaki hiba okozta a bajt. A rendőrök a jegyzőkönyvet felvették, de intézkedésre nem volt szükség, mivel forgalmi akadályt nem képez a vízi jármű.
Olvasóink írták

 • 3. kulcsokőre 2013. augusztus 01. 10:39
  „Jó volna már magyarországon is megélni ,hogy ha valami uj az müködik is végre :((((”
 • 2. tati 2013. július 29. 22:19
  „akkor ez egy ócskaság,potom 900milláért...
  nem rossz!
  valakinek....”
 • 1. Dwatson 2013. július 29. 21:08
  „Vajon mentőcsónak van rajta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találja a kiutat a hitelcsapdából

Öt éve egyedül neveli három gyermekét, s közben törleszti az óriásira halmozódott hiteleit a mosonmagyaróvári Apró Zsoltné Diána. Tovább olvasom