Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

˝Próbálják felfedezni, mi az önök házasságának titka˝

A Házasság Hetének ünnepélyes megnyitóját szombaton tartották a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

Iváncsics János alpolgármester, a rendezvénysorozat magisztere köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, az elmúlt három hónapra visszatekintve ez a programsorozat a jó szándék, a kitartás és az összefogás példája. Az esemény védnökei is köszöntötték a vendégeket: Széles Sándor kormánymegbízott beszéde után Kapui Jenő plébános olvasta fel Pápai Lajos győri megyés püspök levelét, aki elfoglaltsága miatt a megnyitón nem tudott részt venni. Nagy István polgármester zárta a védnöki köszöntőket. Beszédének legfontosabb üzenete: „Két félből lesz egy egész. Próbálják felfedezni, hogy mi az önök házasságának titka, mi a kincs, mi az érték a házasságukban."

Fűzfa-Borka Edit és Fűzfa Tamás: ˝Nagyon meghatódtunk, mikor megtudtuk, hogy a püspök úr fog összeadni minket.˝
Fűzfa-Borka Edit és Fűzfa Tamás: ˝Nagyon meghatódtunk, mikor megtudtuk, hogy a püspök úr fog összeadni minket.˝

Ezután a 2009. évi Házasság Hete házaspárarca, dr. Csókay András és Ajtay Daniella vallottak kapcsolatuk összetartó erejéről: „Egy titokról szeretnék beszélni, az örök szerelem titkáról. Szerelmi háromszögben kell élni, de nem mindegy, hogy ki a harmadik. A szerelmi háromszögben a harmadiknak az Úr Jézusnak kell lennie. Ő adja meg az igazi értelmét a házasságnak" – tudhattuk meg dr. Csókay Andrástól.

A Theatrum Ad Flexum műsorával folytatódott a program, majd Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató tartott előadást az érzelmi intelligencia fontosságáról a mindennapi életben, főként a házasságban. A megnyitó végén ökumenikus áldásban részesülhettek a megjelent házaspárok. Este pedig két mosonmagyaróvári fiatal, Fűzfa Tamás és Borka Edit polgári házasságkötésével és templomi esküvőjével zárult a nap.

Nagy István polgármester zárta a védnöki köszöntőket.
Nagy István polgármester zárta a védnöki köszöntőket.

˝Nagyon megtisztelőnek érezzük, és nagyon meghatódtunk, mikor megtudtuk, hogy a püspök úr fog összeadni minket˝ – fogalmazott az ifjú pár. „Két éve vagyunk együtt, és októberben döntöttem úgy, hogy megkérem Edit kezét. Szeretném, ha ő lenne a leendő gyermekeim édesanyja" – tette hozzá Tamás.

Olvasóink írták

  • 1. oxana 2013. február 11. 10:19
    „A jó házasság titka: nem kell a másikat megnevelni. Ha anyja-apja nem tette meg, akkor már késö. Talán még fontosabb az adni és kapni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elromlott a magnó, másodszor is hosszabbítanak

Hosszabbítást kért és kapott a szennyvizes pályázat sikerdíját vizsgáló eseti bizottság.
Tovább olvasom