Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Prémium kategóriás szállodakomplexum épül?

Sürgősséggel vette napirendre a képviselő-testület tegnapi ülésén egy prémium kategóriás szállodakomplexum építésének lehetőségét.

A testület szándéknyilatkozatot szavazott meg, amivel támogatja a beruházás megvalósulását.

Az osztrák Advisoreal GmbH képviselői mutatták be terveiket a képviselők előtt, s kérték szándéknyilatkozatukat, amiben a város biztosítja a céget, nem gátolja a beruházást. A vállalat elképzeléseit Christoph Traunig ügyvezető vázolta. Elmondta: ingatlanfejlesztéssel és tanácsadással foglakozó cégük az elmúlt évek alatt több magas kategóriájú szálloda megvalósításában is részt vett Délkelet-Európában. Az ügyvezető kifejtette: Mosonmagyaróváron a Mosoni-Duna partján szeretnének létrehozni egy négycsillagosnál magasabb kategóriájú szállodakomplexumot fürdő- és wellness-szolgáltatásokkal, konferenciarészleggel, nemzetközi hotellánc üzemeltetésével.

A tervek szerint 300 embernek adnának itt munkát. A beruházáshoz mintegy 52 ezer négyzetméteres területre van szükségük, erre – a prezentáció szerint – a Kálnoki utca mellett húzódó, a sportközpontnak szánt területet szemelték ki. A beruházás elindításához a cégnek szüksége volt egy nyilatkozatra, amiben a képviselő-testület megerősíti a város támogatását a projektben. Erre szükségük van a befektetőkkel és pénzügyi intézetekkel folytatandó tárgyalásoknál. A cég továbbá kizárólagosságot is kért, miszerint a város jövő év márciusáig nem adja el másnak ezt a területet.

Kovács Tamás (MSZP) a bizottsági ülésen tartózkodott az előterjesztés szavazásánál, mert csupán néhány órával korábban kapta meg róla az anyagot, ám a részletek ebből sem derültek ki számára. Szabó Miklós (MPKE) szerint szokatlan, hogy sürgősséggel kerül a testület elé egy ilyen fajsúlyos kérdés. A képviselő ugyanakkor úgy vélte: egy későbbi fázisban kellene a testületnek tárgyalnia erről a témáról, amikor már konkrét városi döntést hozhatnak. Az önkormányzat gazdasági programja egyértelműen megfogalmazza, a turizmus terén ilyen irányú elképzelései vannak a városnak, ezért felesleges erről szándéknyilatkozatot hozni.

Nagy István polgármester elmondta: ahhoz, hogy a cég a befektetőkkel tárgyaljon, szüksége volt egy megerősítésre, miszerint a város szándéka megegyezik az elképzeléseikkel. Árvay István alpolgármester hangsúlyozta: a határozati javaslat azért nem tartalmaz konkrétumokat, mivel csupán egy szándéknyilatkozatról van szó, a részletekről még nem tárgyaltak a céggel. Az alpolgármester szerint nagy hiba lenne, ha csak a rendezési terv módosításakor szereznének tudomást a képviselők egy ilyen beruházásról. A testület végül egyetlen tartózkodás mellett megszavazta a szándéknyilatkozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálloda komplexumot építenének Mosonmagyaróváron

Sürgősséggel vette napirendre a képviselő-testület csütörtöki ülésén egy prémium kategóriás szálloda… Tovább olvasom