Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Pozsonyi betörő lopott biciklivel

Hegyeshalom–Levél - Először biciklit lopott, majd ennek a nyergében végiglátogatta Hegyeshalom és Levél családi házait egy pozsonyi betörő. Sorra érkeztek a bejelentések a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére a hétvégén Hegyeshalomból és Levélről házbetörésekről.
Az akkor még ismeretlen elkövető egyetlen éjszaka alatt több családi házat és egy butikot is meglátogatott a két településen. A kiérkező járőrök a helyszín biztosítása mellett a tettes után kutatva körülnéztek a környéken. Hegyeshalom határában figyeltek fel egy gyanúsan viselkedő fiatalemberre.

Eközben a betörések helyszínén lefolytatott szemlék során számos olyan nyomot és eszközt sikerült rögzíteniük a rendőröknek, amik alapján valószínűsíthető, hogy a község határában elfogott 25 éves szlovák állampolgárságú H. Josef lehetett az elkövető. A fiatalembernél megtaláltak több, a bűncselekményekből származó tárgyat is.

H. kihallgatása során beismerte négy betörés elkövetését.
Elmondása szerint az előző napon erősen ittas állapotban Bécsben szállt fel a vonatra. A szerelvényen aztán menet közben elaludt, majd Hegyeshalom előtt ébredt fel.

Itt leszállt a vonatról, ám nem tudta, hol is van valójában. Ekkor azonban már nagyon gyötörte az éhség, ezért úgy döntött, „zsákmányszerző" útra indul. Először a hegyeshalmi állomásról ellopott egy lezáratlan kerékpárt, majd a jelek szerint elkövetett négy betöréses lopást.

Egyelőre többrendbeli dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte a pozsonyi fiatalember előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla a vitéznek

Mosonmagyaróvár - Wathay Ferenc költő, végvári vitéz tiszteletére állítanak emléktáblát szerdán… Tovább olvasom