Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Pozsony helyett Rajkán épülhet meg a TriGránit kaszinóvárosa

Miután a szlovák parlament a napokban módosította a kaszinók adózásáról szóló törvényt, Pozsony helyett a szomszédos, de magyar területen lévő Rajkán épülhet meg a TriGránit szabadidőközpontja, a Metropolis.
A beruházást jó ideje támadja a kereszténydemokrata párt, a szlovák kormánykoalíció egyik politikai ereje az építkezés megtorpedózása érdekében 125 ezer aláírást gyűjtött össze -írja a Napi Gazdaság.

A kereszténydemokraták azt sem akarják, hogy Rajkán épüljön meg a Metropolis, mert a magyar kisvárost és Pozsonyt buszjárat köti össze, azaz szerintük a kaszinóktól elválaszthatatlan bűnözés így is megfertőzhetné a szlovák fővárost.

Zászlós Gábor, a TriGránit Development Corp. szlovákiai főképviselője korábban kijelentette: nem tartja kizártnak, hogy a projekt a szlovák-magyar határ mellett fekvő Rajkán valósuljon meg. Kiss Vince, a község polgármestere a pozsonyi Új Szónak megerősítette, hogy egyeztetnek a TriGránittal. Tájékoztatása szerint egyelőre az úgynevezett bemutatkozó tárgyalásokon vannak túl. A projekt megvalósításához megvan a szükséges terület Rajka határában.

Zászlós korábban leszögezte, hogy a kaszinók nélkül a több ezer állást teremtő beruházás nem képzelhető el. Ugyanakkor a szerencsejáték csak egyik eleme a projektnek, amelynek keretében három hotel, üdülőközpont, aquapark, konferenciaközpont és egy multifunkciós csarnok létesülne 30 hektáros területen.Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Imcsi 2010. december 19. 09:55
  „Ilyen közel egymáshoz (Bezenye-Rajka), kiadnak majd még egy kaszinóra engedélyt?”
 • 25. Nyene 2010. december 19. 06:49
  „megy a hasam.....”
 • 24. Gerundium 2010. december 18. 14:49
  „Igazuk van a pozsonyi kereszténydemokratáknak!
  A szerencsejáték a bűn melegágya, főleg ilyen nagy méretekben! Biztos, hogy a szervezett alvilág nem menetrend szerinti buszon szivárog be a városba, de a lényeg az, hogy Rajka tényleg ott van Pozsony szájában.
  És nem csak erről van szó. Az erőltetett nagyberuházások még soha nem tettek jót semmilyen vidéknek.
  Az óvári Iparteleppel nyolcvan éve küzd a város, és máig nem tudja hasznosítani! De ugyanilyen elrettentő példa az ötvenes-hatvanas évek erőltetett iparosítása, az ezzel járó tömeges népmozgás. Egy zöldmezős szállodakomplexum-létesítés először a közlekedési infrastruktúrát vágná gajra. (A parndorfi outlet forgalmi dugója a tizediken,na?) Azután találni kellene 1600 embert, akit foglalkoztatni lehet. Ki merem jelenteni, ilyen tömegű szabad munkaerő nincs a térségben. Azt ide kell hozni, Kelet-Magyarországról és Kelet-Szlovákiából.
  Óvár még elbír egy pár száz fő plusz lakost, de Rajka, Bezenye, Kiliti, Feketerdő őslakói szeretnének-e kisebbségbe kerülni?
  A helyi viszonyok ilyen léptékű átalakítását egyetlen, konzervatív értékrendű ember sem vállalhatja fel.”
 • 23. Citizen 2010. december 18. 13:12
  „A bűnözés itt nem a ,,MAFFIA" miatt lesz szerintem hanem a sok lopás, betörés, rablás miatt. Nem a maffia veszi el a vagyontárgyaitokat majd hanem az a sok kis piti bűnöző aki majd este fejbe ver benneteket az utca sarkon esetleg bemászik a lakásotokba és kifoszt majd titeket mert valamiből ő is szeretne megélni főleg ha előtte sokat vesztett .De kell ez mert az ember a saját kárán tanul. Csak ha meglesz akkor már késő lesz sírni mert elbontani nem fogják .”
 • 22. RickCartman 2010. december 17. 19:58
  „"A kereszténydemokraták azt sem akarják, hogy Rajkán épüljön meg a Metropolis, mert a magyar kisvárost és Pozsonyt buszjárat köti össze, azaz szerintük a kaszinóktól elválaszthatatlan bűnözés így is megfertőzhetné a szlovák fővárost."
  Na, a tót kereszténydemokraták is épp´ olyan tökkelütöttek, mint a mieink...Jót mulattam rajta: elképzeltem, ahogy a bűnözők ácsorognak a buszmegállóban, és várják a pozsonyi buszt, hogy átránduljanak kicsit megfertőzni a szlovák fővárost...Lesz olyan, aki majd bérletet is vesz? Mert úgy jobban megéri, nem? DDD”
 • 21. RAGGEN 2010. december 17. 19:10
  „Magyarországon, magyar befektető szeretne beruházni, adózni, és munkahelyeket létesíteni.
  Én ezt csak támogatni tudom.
  Bűnözés? Biztosan lesz, de most is van. A komoly bűnözők úgyis a kaszinóba mennek játszani, a kishalak meg már így is közelebb kerültek, mióta kinyíltak a határok.
  Remélem a Vince nem tartja komolytalannak az elképzelést, mint az előző polgi.”
 • 20. elemér 2010. december 17. 18:40
  „Nagy szükség van az adóra is meg a munkahelyre is. Tehát csak legyen. Amire nincs szükség az a okosdókra.”
 • 19. anuvuk 2010. december 17. 18:28
  „A szlovákok jól tették, nem kell nekik kaszinóváros.
  - De nekünk mire fel kell, a bűnözés, a naplopók gyülekezete legyen?!
  Nagy szükség van az új munkahelyekre, ilyenre viszont inkább ne legyen!!!!”
 • 18. elemér 2010. december 17. 18:10
  „Azért a kaszinókhoz valamit konyittok, mert krupié licensem volt. Korán kb. 4 órakkor ürittik ki az asztalokat és viszik a zsetont a biztosba sárga ruhában amin nincsenek zsebek. Ezt az örök is kisérik. Szóval aki elötte megjelent az ilyesmivel tisztában volt. Ujságnak azt mondta a kaszinó hogy sokra nem megy, mert azt be is kell váltani. Én viszont ezt nem hiszem.”
 • 17. elemér 2010. december 16. 23:08
  „Tévedés hogy egy kaszinót kilehet rabolni Vegasban. Akik azt hiszik azok a mesevilágban élnek, vagy Hollywood filmet néznek. Sok ott a kamera és biztonsági ör. Kedden hajnalban egy magas motorbiciklis 3:50 kor bement a Belagio kaszinóban. Rajta volt a fehér bukósisak és fekete kesztyü. Egy asztalnál megállt és elöhuzott egy pisztolyt. Mindenki álljon fére parancsolta és megtöltötte a szatyort chip-ekkel. Ezeknek értéke volt 1.5 millio. Tudnillik nem pénzbe játszanak a kaszinóban. Mikor nyer valaki akkor ezt beválthassa, de csak azokban a kaszinókban ahonnan az van. Na most mehet és beválthassa a $250.000 dolláros értékü chip-t. Rögtön felfigyelnek rá. Távozott, nem kergették mert nem akartak reklámot az idiótának. Hirdetheti Ebay hogy van chip eladó. Ügye sokan járnak Loszibol Vegasba, ezért is jelent meg ez ott az ujságban.;))

  http://articles.latimes.com/2010/dec/15/nation/la-na-casino-robbery-20101216”
 • 16. urbaniastapista 2010. december 16. 23:02
  „"megvan a terület"
  Nem szaladt el, vagy valaki már felvásárolta.
  Köröznek a lufik a hármashatár felett, csak azt nem értem, az eddig kimaradt országban miért nem próbálkoznak leszállni?”
 • 15. elemér 2010. december 16. 22:28
  „13. h.sz. KendericeÁkos

  Itt a helybeli friss ujság. Ámerikában senki nem hallot róla a hirekben. Ilyesmit lehet hogy titokba tartanak, de ezt kétlem, mert az nehezen megy. Valami bulvár lapot olvastál vagy honnan van ez a hir ?

  http://www.lasvegassun.com/news/

  Van ott krimi látom de annak más oka is van. Egy ideje oda járnak akiket köröznek, mert az messze van. Ha elkapják öket akkor megusszak a visszatoloncolást, ami pénzbe kerülne. Kivéve ha valami nagy krimiröl van szó. Maffia az már ott van Mo.-n, tehát ez nem ujság.”
 • 14. Citizen 2010. december 16. 21:31
  „12. elemér 2010.12.16. 13:45 És az jó ha a Maffia lesz itt?”
 • 13. KendericeÁkos 2010. december 16. 21:19
  „Vegasban van krimi! Éppen ma raboltak ki ott egy kaszinót és vittek el 300 millió dolár értékű zsetont.”
 • 12. elemér 2010. december 16. 13:45
  „Pénz az biztos hogy nem probléma, mert Harrah is részes, legnagyob kaszino tulaj Ámerikában.”
 • 11. elemér 2010. december 16. 13:39
  „Vegasban nincs krimi, mert azt a Maffia alapitotta és uralja. Krimi az rontsa az üzletet.”
 • 10. háté 2010. december 16. 12:47
  „Rablók a küszöbön!”
 • 9. katusza 2010. december 16. 11:56
  „Pont ez kell Rajkának... max 3500 fö él ott... a fele nyugdijas... ja elfelejtettem a szépszámmal betelepült szlovákokat.. helybe viszik nekik a "szorakozást" . Jön majd a MA ÉS FIA Bt.”
 • 8. zsukov 2010. december 16. 11:52
  „Tán inkább itt mint Szlovákiába de igazatok van mert ebböl szar se lesz...”
 • 7. janika 2010. december 16. 11:20
  „<moderálva> Itt is LESZ - VIGASZ? Ki akar ennyire nyerészkedni! Vagy itt lesz a Viktor féle munkahely?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgáskorlátozottak a mosonszentmiklósi iskolában

Rendhagyó technikaórára hívták meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületét, valamint Simon Beatrixet, az új épület tervezőjét a községi iskolába. Tovább olvasom