Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Pótkocsit bérelt, nem fizetett

Egy cég ügyvezetőjeként vette bérbe nyerges vontató félpótkocsiját egy 36 éves máriakálnoki férfi még 2007 augusztusában.
A félpótkocsi három éven át volt a kft.-nél, ez idő alatt körülbelül két évig rendszeresen használták is azt. A három év alatt mindössze két alkalommal fizettek bérleti díjat a félpótkocsiért, így összesen mintegy 4,4 millió forint kárt okoztak a tulajdonosnak, ami nem térült meg.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a máriakálnoki férfit csalás bűntette miatt nem jogerősen egy év börtönre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve, valamint 400 ezer forint pénzbüntetésre.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2011. június 18. 13:01
  „Mi a különbség? A bérleti díj és a kölcsönök nem fizetése esetén? Mindkét esetben elmarad a haszon (kamat) de lehet, hogy a tőke tartozás vagy a kölcsönzött, bérbe adott dolog selejté totálkárosra futása.
  Lehet, hogy megnyílnak az adósok börtönei? Tény, hogy az egyik esetben már csalás fokozattá minősítették a tartozást és a büntetés 400 ezer forint és felfüggesztett börtön!”
 • 4. janika 2011. június 18. 12:35
  „"Az ügyfélkör bővítésére jellemző példa, hogy az új kuncsaftoknak azt mondták, hogy nem uzsorára adnak kölcsönt, a visszafizetésnél viszont már közölték, hogy muszáj rárakniuk a kamatot, mert ők sem tudnak miből megélni"
  El tudom képzelni, ha efféle bíróság elé kerülnek a "deviza-alapú" hitelfelvevők, akik e rendszer miatt nem képesek fizetni a tározásaikat!”
 • 3. janika 2011. június 18. 05:50
  „Érdekes ítélet! Lényeg, hogy 400 ezer landoljon a költségvetésbe.A károsult meg pereskedjen tovább a pénzéért! No azért kapta a felfüggesztettet, hogy legyen alkalma törleszteni, mert a börtönből úgy sem tudna!”
 • 2. geza11 2011. június 17. 22:11
  „...ahogy Hadházi Laci mondaná:...akkor mire várt...?!”
 • 1. Star-Spangled 2011. június 17. 01:36
  „Ettol meg nem lesz meg a tulaj 4.4 millios kara!!!!!
  Elvenni minden vagyonat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntés: két körzetben új orvosok

Két fogorvosi körzet ellátásáról is határozott a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Tovább olvasom