Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pótkerékben hozták a drogot - fotók

Fejenként öt év fegyházra ítélt első fokon a bíróság egy nőt és egy férfit, akik még 2008-ban csempésztek haza kétkilónyi kábítószert.

A bírósági eljárás azért tartott ilyen sokáig, mert az egyik vádlott folyamatosan új védő meghatalmazásával húzta az időt.

Még 2008 augusztusának egyik délutánján jött Ausztria felől egy izsáki fiatalember Mercedesével, ám a kocsit már várták a pénzügyőrök a hegyeshalmi határátkelőn. A férfi és a mögötte haladó autóban utazó keceli nő közti telefonbeszélgetéseket ugyanis korábban lehallgatták.

Ebből arra következtettek a hatóságok, hogy a két vádlott kábítószerért utazott külföldre. Az ellenőrzés során aztán a vámosok kábítószer-kereső kutyája a Mercedes pótkerekében összesen két kilogramm drogot, kokaint és marihuánát talált. Ez a törvény szerinti jelentős mennyiség alsó határának 6,8-szerese. A keceli nő ruhájának átvizsgálásakor az alsóneműjéből további 5,5 gramm kokain került elő. A nő kocsijában találtak emellett két elektromos katonai gyutacsot, ami miatt a sofőr – aki egyébként a nő élettársa – ellen külön eljárás folyik a bíróságon robbanóanyaggal visszaélés bűntette miatt.

Az ellenőrzés során aztán a vámosok kábítószer-kereső kutyája a Mercedes pótkerekében összesen két kilogramm drogot, kokaint és marihuánát talált.
Az ellenőrzés során aztán a vámosok kábítószer-kereső kutyája a Mercedes pótkerekében összesen két kilogramm drogot, kokaint és marihuánát talált.


A bíróságon mind a keceli, mind az izsáki vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfi a tárgyaláson elmondta: egy német barátjával találkozott Ausztriában, aki azt állította, hogy elromlott az autója, ezért kölcsönkérte a vádlott Mercedesét. A kocsit másnap vitte vissza az állítólagos barát. A bíróság próbálta megkeresni ezt a személyt, ám az eredménytelen volt, mivel csak egy név állt rendelkezésre. A nő többféle vallomást is tett a tárgyaláson, végül csak a nála megtalált csekély mennyiségű kábítószerben ismerte el a felelősségét. Védekezése szerint azt a másik vádlottól kapta Ausztriában. A bizonyítás során rendelkezésre állt a férfi határidőnaplója, amiben a bűncselekményhez közeli időpontban feljegyzések voltak a gumiszereléssel kapcsolatban. A lehallgatási anyagban pedig virágnyelven megbeszélték a vádlottak, hogy melyik autóban rejtik el a drogot. Arról is beszéltek, hogy még egy kiló kábítószer már nem fér el a pótkerékben.Az ügy pikantériája, hogy a keceli nőt – az élettársával együtt – a hegyeshalmi lebukást követően, 2009 februárjában a német hatóságok ellenőrizték. Akkor az autójuk motorterében, a légszűrőben csaknem fél kilogramm kokaint találtak. Emellett a nő nemi szervében további 2,13 gramm kokain volt elrejtve. Emiatt a német bíróság már elítélte mindkettőjüket.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a vádemeléshez képest csak másfél évvel később tudott ítéletet hozni. A keceli nő ugyanis úgy igyekezett elhúzni az ügyet, hogy folyamatosan új védőt hatalmazott meg, akik vagy nem jelentek meg a tárgyaláson, vagy időt kértek a felkészüléshez a védelemre. Emiatt a kilencedik tárgyalási napon sikerült ítéletet hozni úgy, hogy a bíróság letartóztatta a nőt.A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a két vádlottat társtettesként elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt fejenként öt év fegyházra és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, illetve hat évre eltiltotta a közügyektől. Emellett kötelezte a vádlottakat több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős, mivel minden érintett fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 9. Alex64 2011. január 18. 00:09
  „A többi meg szépen átjött közbe. Ez van így működik Azért annak is örülök ez nem került az utcára.”
 • 8. Csetneky 2011. január 16. 22:27
  „7.

  Ha csak úgy nem! :)”
 • 7. Truder 2011. január 16. 17:38
  „"6"
  Egy rutin fogászati ellenőrzés során... :))”
 • 6. Csetneky 2011. január 15. 17:15
  „Vajon milyen módszerrel lelték meg a németek a 2.13 gramm kokót?”
 • 5. mr_akkush 2011. január 15. 16:36
  „Szolárium”
 • 4. Losba 2011. január 15. 14:43
  „1.
  a politikusok ? :)”
 • 3. Mankapunka 2011. január 15. 14:41
  „TV Maci meg köpött,mi???”
 • 2. WTF 2011. január 15. 11:37
  „#1
  A nemi szervükben drogot tároló keceli nők! :) Illetve azok, akiket nem nevezünk "nevén".”
 • 1. Filtec 2011. január 15. 10:48
  „Na, kik szoktak ilyen Mercivel járni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanószerkezet a reklámtáskában

A honvédségnél rendszeresített robbanószerkezetet talált egy nő az út szélén Jánossomorja határában.… Tovább olvasom