Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Pörköltfőzés és lövészverseny

Tizenhét vadásztársaság vett részt a hétvégén a Lajta–Hanság Rt. majoroki lőterén a vadásznapot.
Tizenhét vadásztársaság részvételével rendezték meg a hétvégén a Lajta–Hanság Rt. majoroki lőterén a már hagyományos vadásznapot. A vadászok lövészetben, gímszarvastrófea-versenyben és pörköltfőzésben is összemérhették ügyességüket.

A mosonmagyaróvári és a környezetéhez tartozó vadásztársaságok meghívására 17 csapat vett részt az immár nyolcadik alkalommal megrendezett vadásznap versenyein. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora köszöntötte a borongós időjárás ellenére is szép számban megjelent vadászokat.

A versenyzők koronglövészetben, gímszarvastrófea-versenyben és vaddisznópörkölt-készítésben mérkőztek meg egymással.
Az érdeklődők pedig kipróbálhatták a légpuskalövészetet, és hintóra is szállhattak, sőt, a szervezők állatpreparátumokból is összeállítottak egy kiállítást.

A háromtagú csapatokkal induló társaságok lövészversenyében a Lajta–Hanság Rt. csapata végzett az élen, megelőzve a KAEG Rt. Mosonmagyaróvári Erdészete és a Dunakiliti Du-Vad Vadásztársaság együttesét.

Egyéniben holtversenyben Takács Gábor és Lang Attila diadalmaskodott, a harmadik helyet pedig Szentesi Árpád érdemelte ki. A gímszarvastrófeák versenyében a kópházi Takács Tibor győzött.
A vadásznapon adták át a Hubertus-kereszteket is. Nagy Dénes – a győri Rábcamenti Vadásztársaságtól – és Szabó László – a Kisalföldi Erdőgazdaságtól – a kereszt ezüst fokozatában részesült. Dr. Németh István – a Szigetközi Vadásztársaságtól – és Gősi Imre – a Lajta–Hanság Rt.-től – pedig az arany fokozatot érdemelte ki. A megyei vadászszövetség kitüntetését, a Nádasdy Ferenc-emlékplakettet a Lajta–Hanság Rt. vehette át.

A főzőverseny zsűrije a Lajta–Hanság Rt. főztjét találta a legfinomabbnak, de csak kevéssel maradt el tőle a Rábcamenti Vadásztársaság és a KAEG Rt. Mosonmagyaróvári Erdészetének vadétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatékony községüzemeltetés

Hatékonyabb, rugalmasabb és olcsóbb: így foglalhatnánk össze annak a községüzemeltetési kft.-nek az előnyeit, mely 2002-ben alakult Mosonszolnokon, idén pedig Dunakilitin. Alakuláskor a törzstőkében apportként néhány munkagép is szerepelt: ezekkel biztosítható az igényes falukép, a rendezett zöldterületek kialakítása. Az is szempont volt, hogy a megnövekedett feladatokra alkalmazott szakmunkások „a közalkalmazotti szférán kívülre" kerüljenek. Tovább olvasom