Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Politikai támadás a háttérben?

Állítása szerint „nem igazolt át” Bezenyére, csupán országgyűlési képviselőként az egész térséget érintő ügyekben járt el Stipkovits Pál.
Stipkovits Pál
A már korábban beígért politikai támadásnak tartja Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár polgármestere a kereszténydemokraták helyi elnökének minap tett kijelentéseit. (Bezenyére igazolt a polgármester? – Kisalföld, 2006. április 1.)

– Amikor a szociális foglalkoztató működésével kapcsolatos vizsgálat folyt, Csorba Dezső úton-útfélen azt hangoztatta, hogy amennyiben ebből „ügy" lesz, úgy példátlan politikai támadást indít a polgármester ellen – állítja Stipkovits Pál. – A kereszténydemokraták napokban tartott sajtótájékoztatóján igazolódott, hogy tartotta a szavát. Bizonyos értelemben azonban hálás is lehetek emiatt a képviselőnek.

Az elmúlt képviselő-testületi üléseken Nyitrai József kétszer is napirend előtt szólt ebben a témában és politikai alkut feltételezett az ügy hátterében. Csorba Dezső kijelentései alátámasztották, hogy nincs ilyen alku. Az önkormányzat pénzügyi helyzetét illetően a fele sem igaz a képviselő állításainak. A zárszámadási adatokból egyértelműen kiderül, hogy az elmúlt év végén az önkormányzat 828 milliós hitelállománnyal rendelkezett. Az idei évre tervezett 1 milliárdos fejlesztési hitel felvételével – a törlesztést is figyelembe véve – a város adóssága nem fogja elérni a másfél milliárdot – nyilatkozta a polgármester az önkormányzat gazdasági helyzetéről.

– A bezenyei „átigazolásommal" kapcsolatban Csorba Dezső nem vette figyelembe, hogy országgyűlési képviselőként minden olyan problémával kötelességem foglalkozni, ami a térséget érinti. Nem csupán a bezenyei ügyekben jártam el, hanem számos más településében is, ahonnan megkerestek. Így például személyes közbenjárásom eredményeként pályázott sikeresen a Flexum Rt. a támogatásra. Országgyűlési képviselőként vettem részt a kérdéses bezenyei önkormányzati ülésen is, ahol tájékoztatást kértek a tervezett nagyberuházások kormányzati megítéléséről. Ezekben az ügyekben valóban sokat tettem, mert úgy vélem, az egész régió jövőjét meghatározó tervekről van szó.

Az ülésen tájékoztattam a testületet a papréti laktanya térítésmentes önkormányzati tulajdonba adásának induló eljárásáról is. Erről a kormány a múlt héten határozott, így a település megkapja a létesítményt. Az ülésen egy humorosnak szánt kijelentésemmel akaratlanul megsértettem egy embert. Nagyon sajnálom a történteket és a nyilvánosság előtt megkövetem őt. Csak reménykedem abban, hogy ez nem vet árnyékot a több évtizedes barátságunkra – hangsúlyozta Stipkovits Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorú ellenőrzések mindenütt

A Nemzetközi Rendőr Szervezet (IPA) szervezésében rendőrökkel és ügyészekkel közösen egy hetet töltött Izraelben Horváth Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője a közelmúltban. A csoport nem csupán Tel-Aviv és Jeruzsálem kulturális és történelmi emlékeiben gyönyörködött, hanem szakmai és biztonsági szempontból is ismerkedtek a közel-keleti állammal. Tovább olvasom