Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Polgárőrség lesz Mosonmagaróváron?

A megyénkben már negyvenhárom településen tevékenykedő
polgárőrség megalapításáról tárgyaltak az érintett szervezetek képviselői Mosonmagyaróváron.

A Mosonmagyaróvári Polgárőr Egyesület megalapításáról folytattak tárgyalást az érintettek a minap a Lajta-parti városban. Az egyesület létrehozását két helybéli fiatalember, Bodó Norbert és Bendi Béla kezdeményezte. Az egyeztetésen részt vett Cseh István, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, Gangl András megyei elnök, Stipkovits Pál polgármester, valamint a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságtól Horváth Csaba alezredes és Béli Ferenc százados.

Mind az országos, mind a megyei szövetség képviselője üdvözölte a kezdeményezést és támogatásukról biztosították a szervezőket, ígérvén, hogy az induláshoz minden segítséget megadnak. A polgármesteri hivatal szintén örömmel fogadta a kezdeményezést és teljes körű – erkölcsi és
anyagi – támogatást ígért. A rendőrség képviselőinek véleménye szerint a bűnözés visszaszorítása társadalmi érdek és örülnek, ha egy ilyen civil szervezet segíti a munkájukat a városban. Akár közös tevékenységet is elképzelhetőnek tartanak a közeljövőben, mint ahogy ez az ország számos részén már bevett szokás.

Mosonmagyaróváron jelenleg közel tízen jelezték, hogy társadalmi munkában, aktívan részt kívánnak venni az egyesület munkájában. A polgárőrség iránt elhivatottságot érzők a városházán Jakab Zoltánnál, az igazgatási osztály vezetőjénél jelentkezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent az adózók kényelméért

A Mosonmagyaróvár környéki adózók ezentúl új helyen, kulturáltabb környezetben intézhetik… Tovább olvasom