Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Polgármesterek: a szigetközi újrázókat sikereik bátorítják

Máriakálnok és Püski polgármestere nem jelölteti magát, Ásványráró első embere meglepetésnek szánja terveit, a többi szigetközi településvezető újraindul az őszi választásokon.

Arról már korábban írtunk, hogy Széles Sándor (Máriakálnok), Zsoldos Ferenc (Püski) nem méretteti meg magát a szigetközi elöljárók közül. Kisbodak vezetője, Ekker Károly gondolkodik.

Böősy Imrét, Ásványráró polgármesterét is több alkalommal kerestük, hogy érdeklődjünk szándékairól. Többszöri hívásunkra annyit üzent munkatársa által, hogy indulása ˝legyen meglepetés˝.

Csaplár Zoltán
Csaplár Zoltán

Csaplár Zoltán egy éve vezeti Mecsért. Mint mondta, választási ígéreteit betartotta, az egy évre vállalt feladatokat ellátta, azonban ezt a munkát tovább folytatná társadalmi megbízatásban. Juhász József Héderváron második ciklusát tölti polgármesterként. Örömmel számolt be arról, hogy az elmúlt négy év alatt sikerült utat, egészségházat, iskolát felújítaniuk, hogy jól működő civil szervezetek tevékenykednek a faluban és színvonalas kulturális rendezvényeket bonyolítottak le. A következő négy évben sok előkészítés után a turisztikai fejlesztések irányába lépne.

Juhász József
Juhász József


– Vannak megnyert pályázataink, ezeket csak jövőre tudnánk befejezni – veszi át a szót Balsay Zsuzsanna, Kimle polgármestere. Ő egy ellenjelöltről tud, de szerinte elképzelhető, hogy többen is megmérettetnek október 3-án. Balsay Zsuzsanna képviselőként nem, csak polgármesterként szeretne indulni.

Balsay Zsuzsanna
Balsay Zsuzsanna

Fazekas Zoltán ugyancsak második ciklusát tölti polgármesterként. Szerinte a dicsőség valamennyiüké, hogy ennyi projektjük megvalósulhatott Darnózselin.

Majtényi Tamás
Majtényi Tamás

Majtényi Tamás (Halászi) a legnagyobb beruházásként említette az iskolakorszerűsítést, az intézményt a hónap végén adják át, de tervezik az egészségház felújítását is. Ehhez ötvenmillió forintot nyertek. Hogy lesz-e rajta kívül Halászin más jelölt, a jelenlegi polgármester erről ennyit mondott: ˝Vannak hírek, hogy még más is indulna.˝ Tóth István (Dunasziget) negyedszerre is jelöltetné magát vezetőnek.

Fazekas Zoltán
Fazekas Zoltán

– Nem tudok arról, hogy lenne mozgolódás Dunakilitin, és más is indulna rajtam kívül – mondja már Szokoli Sándor, a község jelenlegi polgármestere, aki 1985 óta áll a közösség szolgálatában. A legutóbbi választáskor egyedüli jelöltként indult. Az óvoda-bölcsőde, korszerű egészségügyi központ kialakítása, az útfelújítások folytatása és a faluközpont fejlesztése szerepel a közeljövő tervei között.

Novák András
Novák András

Novák András Feketeerdőt társadalmi megbízatásban irányítja és hasonlóképpen folytatná az elkezdett munkát. Büszke arra, hogy a falu gazdálkodása stabil alapokon áll és Feketeerdő élhető, kellemes falu. Elsőkként kezdeményezték a kedvezményes méhnyakrák elleni védőoltást.

Szokoli Sándor
Szokoli Sándor

Hasonlóképpen megerősítette szándékát Tóth József Péter (Lipót), Marovics Géza (Dunaremete) és Bazsó Lajos (Rajka) is portálunk érdeklődésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a választási bizottság Mosonmagyaróváron

Legutóbbi ülésén választotta meg a helyi választási bizottság tagjait a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom