Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Polgármester lennék Mosonudvaron: két újabb jelölt lépett színre

Most már összesen öten aspirálnak Mosonudvar első polgármesteri székére, de csak egyetlen jelölt helyi.

Mint azt a kisalfold.hu elsőként megírta: Varga Zoltán budapesti fiatalember érez magában annyi erőt és kitartást, hogy próbára tegye tudását a most születő település, Mosonudvar első polgármestereként.

Közismert az is, hogy Újudvar Mosonmagyaróvártól elszakadását kezdeményező és végbe vivő előkészítő bizottság adott fel "álláshirdetést" a Kisalföldben, melyben a község első polgármesterét keresik.

Portálunk most újabb két polgármester-jelöltet mutat be.


Újudvar hamarosan Mosonudvar lesz, s szüksége van egy polgármesterre.
Újudvar hamarosan Mosonudvar lesz, s szüksége van egy polgármesterre.

Plánki Ferenc két választáson már indult Zala megyében

Plánki Ferenc Palin született - amely most Nagykanizsa kertvárosi része -, s jelenleg Zalakaroson él. Műszaki technikusi szakközépiskolában tanult, 1979-től 1991-ig Németországban élt, s főként a vendéglátóiparban dolgozott.

Utóbbi szakmáról OKJ-s felsőfokú végzettséggel rendelkezik, de elvégzett egy idegenforgalmi és projektmenedzseri szakot is.

"Úgy érzem, van rátermettségem, s az utóbbi két önkormányzati választáson meg is mérettetem magam. 2002-ben Zalakaroson indultam képviselőjelöltként, míg 2006-ban Zalakomáron polgármesterjelöltként.

Utóbbi választáson a második helyet szereztem meg, ami véleményem szerint jó eredmény. Főleg annak fényében, hogy rajtam kívül kizárólag lokálpatrióták indultak a tisztségért" – tudtuk meg Plánki Ferenctől.


Hogyan lehetünk polgármesterek?

Csak a félreértések elkerülése végett, vegyük át még egyszer, hogyan is lehet valakiből polgármester?

Természetesen hiába ad be valaki egy pályázatot, a polgármesteri székbe csak demokratikus választás után kerülhet a jelölt.

Ahhoz pedig, hogy valaki el is indulhasson jelöltként a szavazáson, első körben kopogtatócédulákat kell gyűjtenie. "A polgármesteri fizetésem egy részét szívesen felajánlom egy helyi alapítvány életre hívásához"

Arra a kérdésünkre, hogy bármilyen szállal kötődik-e megyénkhez, Mosonmagyaróvár környékéhez, Plánki Ferenc úgy válaszolt: "Halásziban éltek rokonaim, s sokat utaztam Mosonmagyaróváron keresztül nyugatra. Ezen kívül élnek unokatestvéreim Csornán".

"A polgármesteri fizetésem egy részét szívesen felajánlom egy helyi alapítvány életre hívásához. Ennek segítségével támogathatnánk a szegény körülmények között élők boldogulását.

Ez azonban csak egy az ötleteim közül, ha lehetőségem adódik rá, akkor a továbbiakat személyesen osztanám meg a helyiekkel" – zárta szavait a polgármester-aspiráns.


Szavazzon!


A 68 esztendős Berényi Csaba Budapestről érkezne szívesen Mosonudvarra

"Bár lehet hogy túl korosnak ítélnek meg egyesek, de tisztelettel jelentkezem. Mindig nyitott vagyok az új kihívásokra, jelenleg is tanulok, mert a jó pap is holtig tanul.

Sok nagyberuházáson megfordultam projektmenedzserként, közmű-mélyépítési referensként, építésvezetőként. Sokat dolgoztam együtt a legkülönbözőbb közigazgatási fórumokkal, önkormányzatokkal Érdtől majdnem az óceánig.

Utóbbi mondatom tán kissé túlzásnak hathat, de Németországban évekig kerestem a kenyerem, s Berlin és Köln azért már elég közel van a tengerhez" – kezdte portálunknak Berényi Csaba.

"Ez a vidék nagyon kedves számomra, s kicsit sajnálom, hogy az M1-es autópálya elkészülte után a főút mellett megcsappantak az éttermek és árusok lehetőségei"

"Győr-Moson-Sopron megyéből éveken keresztül jártam Ausztriába, így rengeteget utaztam Mosonmagyaróvár környékén. Ez a vidék nagyon kedves számomra, s kicsit sajnálom, hogy az M1-es autópálya elkészülte után a főút mellett megcsappantak az éttermek és árusok lehetőségei.

Hamarosan szeretném felvenni a kapcsolatot a helyiekkel, s ha ők is nyitottak, akkor szívesen találkozom velük személyesen is" – búcsúzott Berényi Csaba.

"Mi olyan embert keresünk Mosonudvar élére, aki szakmailag végbe tudja vinni a település leválását, valamint az új intézményrendszer felállását, struktúrájának kialakítását"

Jelenleg egyébként már öt polgármester-aspiráns vállalná a több szempontból is történelmi megbízatást – a bemutatott három jelöltön kívül egy jászsági és egy helyi jelölt is akad.

"Azt mindenképp szeretném hangsúlyozni, hogy mi olyan embert keresünk Mosonudvar élére, aki szakmailag végbe tudja vinni a település leválását, valamint az új intézményrendszer felállását, struktúrájának kialakítását.

Nem kell ahhoz feltétlenül itt élnie a jelöltnek, de mindenképp ismerje, legyen tisztába a település gondjaival, problémáival.

Az előkészítő bizottság a legmegfelelőbb jelöltet támogatja majd

Ahhoz pedig, hogy valaki képben legyen Mosonudvar helyzetéről, véleményem szerint a környékén kell élnie" – kezdte a kisalfold.hu-nak Rinczki Lajos, az elszakadást előkészítő bizottság tagja.

"Az előkészítő bizottság a választás előtt annak a jelöltnek a kampányát fogja támogatni, aki leginkább megfelel ezek a kritériumoknak" – mondta végszóra Rinczki Lajos.

Olvasóink írták

 • 18. Van! 2010. február 14. 01:45
  „Ebben Imcsi, igazad van! Még mindig szenvedünk a 89-es dolog (rendszerváltás, rendszerváltozás, stb, kinek-kinek ízlése, és véleménye szerint) hibáit, hiányosságaitól. Ez még el tart egy darabig.
  Valóban nem árt tudni, hogy a szabadságnak igen komoly ára van (de megéri!). A szabadság közvetlen velejárója az önrendelkezés, és amit csak kevesen emlegetnek: AZ ÖNGONDOSKODÁS! No ez utóbbi az, amiben éhen lehet halni, a kellő felkészülés és előrelátás nélkül. Viszont ezt nem nevezném hátránynak, ez csupán velejáró tény.
  Mindennek van előnye, és hátránya. De lehet hátrányokból is előnyt is csinálni. Szemléletmód, rátermettség kérdése!”
 • 17. Imcsi 2010. február 12. 12:27
  „Na igen. Csak kérdés, hogy fel is világosították őket arról is, hogy ez az elszakadás mivel is jár? Nem csak az előnyökről kell tájékoztatni, hanem a hátrányokról is!”
 • 16. Van! 2010. február 12. 00:37
  „Üdvözlet Mindenkinek!
  Nekem nagyon tetszik ez az ötlet! Több okból is! Ugyanis mi lenne, ha egy cseppet bátrabb ország lennénk? Gondolok itt az önrendelkezés adta jogok, és kötelezettségek adta lehetőségekkel!
  Bár számomra a helyiek motivációja a cikkekből derül ki, de azt kérdezem: Miért ne? Miért ne merne egy közösség összefogni, és a saját útját járni, ha úgy érzik, hogy a helyi önkormányzat nem a megfelelő mértékben teszi a dolgát. (vagy ahogy kivettem a cikkből, egyáltalán nem.)
  Nos, Tisztelt Mosonudvariak! Le a kalappal! Tiszteletre méltó, hogy mernek szakítani a társadalmi konvenciókkal, és bátran elindultak a saját útjukon! A bátrak jutalma pedig nem marad el!
  Gratulálok!”
 • 15. Imcsi 2010. február 10. 10:48
  „Itt nem arról van szó, hogy tősgyökeres helyi származás, vagy sem! MOST ott lakik-e, vagy legalábbis a környéken, vagy az ország másik végében és csak most keresett rá a településre a térképen!
  Tényleg valamelyik térkép ad találatot a település nevére? Én páron próbálkoztam, de nem jött be!”
 • 14. tudo 2010. február 10. 07:54
  „4
  Én tisztelem Szabó Miklóst,de arra akarok rávilágítani,hogy ez a helybeli-nem helybeli kiválasztás
  nem helyénvaló.Egyébként az Újudvar potentált lehetséges polgmester lehetőségek között sem
  szerepel tősgyökeres helyi származás.”
 • 13. civac 2010. február 09. 22:55
  „miért nem akkor gondoltak erre, amikor le akartak válni, vagy miért válnak le, ha nincs, aki vezesse”
 • 12. sivatag66 2010. február 09. 20:50
  „A megyében tudok egy polgármestert,aki nem helybeli!!!!
  Férjhez ment egy helybelihez,helybeli lett.....”
 • 11. naná 2010. február 09. 20:22
  „Polgármester választva lesz! Helyi lakos, és aki erre a legalkalmasabb!
  Az újsághirdetés csak az olyan újjal mutogató emberek miatt lett valószínű feladva, akik eleve úgy gondolták, hogy az előkészítő bizottság tagjai akarnak hasznot húzni az elszakadásból, akár belőlük lehetne polgármester! Tehát, ennyi a jelentősége a nem túl szerencsés hirdetésnek!
  Ugye azt senki sem gondolta komolyan - még a jelentkezők sem- tisztelet a kivételnek..., hogy szolgálati lakás, autó és egyéb juttatások miatt ilyen jellegű költségekkel kezdi településünk működését!?”
 • 10. futóbab 2010. február 09. 19:31
  „Micsoda tolongás! Méghogy nem nagy üzlet a polgármesterség!!!??? Hatalom: ez az egy szó amiért ennyire népszerű ez a pozíció.”
 • 9. Capr 2010. február 09. 19:26
  „A bemutatott 3 jelölt közül egyik sem alkalmas. (bár ettől még jelöltetheti magát) 1. semmilyen közigazgatási tapasztalatuk nincs, 2. kb. térképről tudják hogy hol van Mosonudvar 3. egyáltalán nincsenek tisztában sem Újudvar gondjaival, sem Mosonmagyaróvár (ellen)érdekeivel.
  Ezért felesleges volt hirdetést feladni. A jászsági jelölt - bár nem mutatták be - valószínűleg hasonló az eddigi 3-hoz. A helyi jelölt tűnik eddig a legjobbnak, bár a közigazgatási tapasztalata egyenlőre rejtély. Továbbra is kérdés, hogy ki fogja lefolytatni a vagyonmegosztást Mosonmagyaróvárral? Továbbra is az a véleményem, hogy nem volt kellően átgondolt az elszakadás, mert egy 500 lakosú településrész, néhány közepes méretű céggel a területén, bármennyire is elszánt nem tud olyan előnyös pozíciót kiharcolni, amellyel jobban járhat mint a mostani helyzete. Ez a helyzet nem olyan mint Berente és Kazincbarcika elszakadása. Újudvaron nincs Borsodchem nagyságú cég..... DE! Így döntöttek, az előnyök/jogok/bevételek mellett vállalják a felelősséget/költséget/kötelezettségeket is, ellenben ez az (állás)hirdetés több szempontból nevetséges.
  K.A-nak (még az előző cikkhez írt kommentem kapcsán): Nem szándékozom Mosonudvaron polgármester lenni :)”
 • 8. wsxokm12 2010. február 09. 18:16
  „Plánki Ferenc egyetlen aki ígéretesnek hangzik :)”
 • 7. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. február 09. 17:20
  „A legalkalmasabb jelölt én lennék :)”
 • 6. polgmester 2010. február 09. 17:06
  „A LEGALKALMASABB POLGMESTER,AKI MÁR RÉG AZ SZERETNE LENNI!!! KI LENNE MÁS? MINT HAZÁNK NAGY FIA
  ˝˝˝˝GYŐZIKE˝˝˝˝
  vagy ki lenne ennél alkalmasabb?”
 • 5. Dudus51 2010. február 09. 16:20
  „Nekem erről a Mosonudvar ügyről, valahogy a Kész Átverés Show jut az eszembe...”
 • 4. érzőember 2010. február 09. 15:11
  „Szabó Úr lehet, hogy zalai, de ő már 80-as évek végétől itt lakott ill. tanított Móváron a Kossuth Gimnáziumban. Mire ő polgármester lett már nem volt ismeretlen senki számára. Egy volt tanítványa vagyok, szuper jó tanár volt, legalábbis nekem ez a véleményem!”
 • 3. Hókuszpóka 2010. február 09. 14:16
  „Számomra ez kissé vicces. De azt hiszem, nem csak nekem. Tegnap még a lökött rádiósok is ezzel foglalkoztak...”
 • 2. Tmoha 2010. február 09. 08:27
  „Nekem az a véleményem, hogy amit főztek, egyék is meg! Akik kitalálták a leválást, vállalják az evvel járó következményeket is, tehát valamelyikük vállalja el a tisztséget, és ha netán balul ütne ki a dolog, ne az "idegenből" jöttet tegyék felelőssé!”
 • 1. tudo 2010. február 09. 08:07
  „Miért kell helyi polgmester? Akkor nem kellett volna hírdetést feladni . Egyébbiránt Óváron sem a helyiek

  szoktak polgmesterek lenni,Szabó Úr is zalai,ha jól tudom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővíteni kell a városi hajléktalanszállót

Pályázati támogatásból korszerűsítenék és bővítenék a mosonmagyaróvári hajléktalanszállót. Tovább olvasom