Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Pofonokkal nevelt a hittantanárnő Mosonszentmiklóson

A mosonszentmiklósi iskolában a hetedikesek hittanóráján az oktató három gyereket megpofozott, egyiküket a szülők elmondása szerint hajánál fogva kilökte a teremből.

Winkler Zsolt plébános elismerte, hogy a hittanoktató valóban testi fenyítést alkalmazott – amit helytelenít. Megoldásként a csoport további nevelését maga vállalná.

˝Miért emelt kezet a gyerekemre, miért nem nekem szólt a tanárnő, hogy gond van a fiammal? Én a magam eszközeivel gondoskodtam volna róla, hogy megkapja a büntetését˝ – panaszolja az egyik mosonszentmiklósi hetedikes édesanyja, aki egyelőre név nélkül szerette volna megosztani véleményét. Winkler Zsolt plébános is tud az esetről, mint mondta, a hittantanárnő elismerte tettét. A lelkipásztor szerint ez a csoport nehezen kezelhető – és nem csak hittanórán. Több gyerek is szemtelen az osztályból, ennek ellenére nem tartja jónak a testi fenyítést és bocsánatot kér az érintett családoktól.

– A fiam kedden a hittanóráról kivörösödve jött haza, arcán kirajzolódott a tanárnő öt ujjnyoma. Megtépte a haját és a fülét, valamint egy pofont is lekevert neki – állítja az édesanya, aki úgy tudja, nemcsak a fiát pofozta fel a pedagógus, hanem másik két társát is. A szülő szerint nem ez volt az első eset, hogy testi fenyítést kellett elszenvednie gyermekének, bár ezt csak most vallotta be a fiú.

Winkler Zsolt plébános is tud az esetről, mint mondta, a hittantanárnő elismerte tettét. A lelkipásztor nem tartja jónak a testi fenyítést és bocsánatot kér az érintett családoktól.
– A megyei kórházban dolgozom harminc éve a pszichiátrián nővérként. Gondoskodtam volna arról, hogy a gyerek megkapja a büntetését. A hitoktatónak nem szabadott volna kezet emelnie rá, hanem bennünket kellett volna értesítenie viselkedéséről – vallja az édesanya. Hozzátette: gyermekét mindig is az őszinteségre nevelte, arra, hogy beszéljék meg, ha problémák merülnek fel. Bár azt sem tagadta, hogy a hetedikes gyerek most éli kamaszéveit – és mindazt, ami ezzel jár. A szülők azon gondolkodnak, hogy kiveszik gyereküket a hittanóráról.

Winkler Zsolt plébános a megoldásokat keresi. Az érintett családokkal vasárnap a szentmise után találkozik. A hetedikesek nevelését átvenné a tanárnőtől.

– Ez a csoport nem könnyű eset, természetesen nem az összes gyerekkel van gond, csupán néhányukkal. A hitoktató többször is rájuk szólt azon az órán, hogy viselkedjenek, ennek ellenére a gyerekek nem hallgattak – magyarázza a plébános. A tanárnő elismerte, hogy testi fenyítést alkalmazott, bánja és tudja, hogy nem kellett volna pofozkodnia.

– A szülőket kértem, beszéljük meg a történteket. A testi fenyítést én sem tartom jónak, bocsánatot kérünk tőlük – szögezte le Winkler Zsolt. A családok mérlegeljék, hogy miért van ennyi probléma gyermekükkel és beszélgessenek el velük – tette hozzá a tisztelendő.

Hittanórák

Héczné Tóth Magdolna, a mosonszentmiklósi iskola igazgatója cikkünk nyomán  megfogalmazott kérésére  közöljük: a községben a hittanórákat elsőtől hatodik osztályig tartják a helyi oktatási intézményben, a hetedikesek és nyolcadikosok a plébániára járnak hitoktatásra.

Olvasóink írták

281 hozzászólás
 • 281. Goldhofer-Anhängerbau 2010. október 15. 22:07
  „Sajnos az előzményeket nem ismerem, de remélem, hogy a maszop bukását kivetően bizonyos jogokat is kap a pedagógus, ugyanis az utcán ennyi bunkó és tahó gyerekkel ritkán lehetett találkozni, mint manapság (persze tisztelet a kivételnek!!!!)
  Néhány jókor adott pofon egészségesen nevelő hatással bír!”
 • 280. Mankapunka 2010. október 10. 11:24
  „fortuna

  CSak most annyi a különbség,hogy Vonatól nem kell rettegni,de szockótól meg volt miért.

  A srácok lehet azért nem kekedkednek a többi tanárral,mert az beleszámít a továbbtanulásba,ez a hit agymosás pedig nem.”
 • 279. fortuna54 2010. október 09. 11:34
  „278-as janika.Háát az iskolában,nem éppen Jézus családfáját tanulmányoztam. Többnyire szeretett apánk Sztálint éltetük,hangos alelujával.Kb.ugy mind ti most,Sz.Vona keresztes lovagot,és fekete hadseregét. Hát ez van,janika öcsém.”
 • 278. janika 2010. október 08. 22:59
  „Lehet, hogy "fortuna54" azért disszidált külföldre, mert a hittan órán Őt is eltángálták, azért mert nem tudta, hogy ki volt Jézus atyai nagyanyja.”
 • 277. fortuna54 2010. október 08. 18:44
  „273punka.Ki beszél itt gazdagságrol,szegénységröl. Talán több élettapasztalatom van,mind neked.Nem lehet valamit elitélni,ha csak az egyik fél beszédét halgasuk.A többi tanitó,mért nem panaszkodik? Velük jobbak a gyerekek?”
 • 276. Lina60 2010. október 08. 17:35
  „Kedves fortuna! Az nem elég bizonyíték, hogy maga a szülő írta le, hogy most ismerte meg őket a tanárnő? Gondolom arra már rájöttél, hogy napsugár1975 kit takar.”
 • 275. vodka17 2010. október 08. 16:45
  „Kérem válaszoljon arra valaki, mi lenne ha a szülőknél is elszakad a cérna??? Vagy mondjuk az édesanyjánál aki a kórházban dolgozik nővérként, és ilyen hozzá állása lenne a betegekhez.vagy a hozzá tartózókhoz.Úgy gondolom, hogy ez a gyerek nem kaphatott ,olyan rossz nevelést, ha csak azt nézzük az anyuka mióta dolgozik egy munka helyen.Sőt az édesapja is hosszú ideg olyan munka körben dolgozott, ahol ember életek megmentésére tette le az ESKÜT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 274. fortuna54 2010. október 08. 13:41
  „272 Lina. 54 éve élek külföldön,ezért kérlek ne bíráld oly szigoruan helyesírási hibáimat. A költOi kérdésedet is megértettem,csak a tények bizonyítását hiányolom. Ennyi.”
 • 273. Mankapunka 2010. október 08. 11:46
  „fortuna

  Ha nem neveli meg a szülő otthon a mostani gyerekeket,akkor majd az utca megneveli.

  Te hozzászólásid értelmesebbek a enyémnél,mert te egy gazdag családban nőttél fel szeretetben??????

  Na ne nevettess.”
 • 272. Lina60 2010. október 08. 11:44
  „Ne aggódj fortuna, tudok biztosat is. Ha nem vetted volna észre ez egy költói kérdés volt. Egyébként nem "pontossan", hanem "pontosan".”
 • 271. fortuna54 2010. október 08. 10:27
  „Punka.Nalatok a lakötelepen,az utcán nevelik a gyereket?Mostmár kezdem érteni,értelmes hozzászollásaidat.”
 • 270. fortuna54 2010. október 08. 10:12
  „Lina 60.Ugye netalántán.Biztosat nem tudsz mondani,s ez neked elég. Pesze szent Lina védi az irgalmas tanitónénit,hisz netalántán jogossan veri a gyerekeket.Az nem érdekli,hogy mért éppen a katolikus hitoktató verekedik.Mért nem szól az iskola igazgatója?”
 • 269. Lina60 2010. október 08. 08:40
  „napsugár1975
  Netalántán azért nem ismerte a hitoktató a szülőket, mert egyszer sem kísérték el az elmúlt évek alatt a hetedikes gyermeküket szentmisére, vagy egyszer sem mentek el szülői értekezletre? És most ne gyere azzal az ócska kifogással, hogy nem értek rá, mert dolgoztak. A szabadidejét mindenki saját maga osztja be az általa kialakított fontossági sorrend alapján. Itt úgy látszik, hogy a kamasz gyerek a sor legvégén kullog. Az anyának az a védekezése, hogy a gyerek a kamaszéveit éli és mindazt ami ezzel jár butaság. Nekem is voltak kamaszok a gyerekeim, de pofont csak tőlem kaptak ha rászolgáltak ( ami elég ritkán történt meg, mert neveltem őket, nem csak nőttek mint a dudva). A tanárok és hitoktatók részéről soha nem merült fel kifogás a viselkedésüket illetően. Ja, és én eljártam velük misére, nem csak elküldtem őket.Úgy, ahogy az én szüleim is gyerekkoromban. És én is csak otthon kaptam pofont, az iskolában soha. Hittanórán is csak jutalom szentképeket. Ami gondolom még most is így van, ha a gyerek rászolgál. Akárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgot, a gyerek viselkedése a szülő nevelésének, példamutatásának sikere vagy kudarca.”
 • 268. Mankapunka 2010. október 08. 00:52
  „napsugár

  Gizdák vagytok szegény gyerekekkel együtt.
  Én fiatal vagyok,nem a komcsi rendszerben nőttem fel,mint ti,és kicsit másképp működnek már a dolgok.
  Ilyen gyerekeket,mint a tieitek ott,lakőtelepen az utcán megnevelnék,hamár a szülő nem tette,nagypofájúakat mindig elverték iskola után
  Aki ennyitől hisztizik 13 évesen,az majd 23 évesen is így fog tenni.

  Hogy mondják ezt nálatok!!!!!!!!!!!!!!!!! ANYÁMASSZONYKATONAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))”
 • 267. INVEKTUS 2010. október 07. 22:21
  „AZ A BAJ HOGY TANÁROK ÉS NEM TANITOK VANNAK :(
  A T néninek elszált az agya :(
  mert a ...... TANTERVHEZ KELL IGAZODNI

  ÉS EZ BAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 266. IM 2010. október 07. 20:59
  „Régen körmöst adtak a tanárok, meg meghúzták a pajeszunkat. Akkor nekem is rosszul esett, mikor hazamentem elmeséltem , akkor még anyám is elvert. Ma úgy gondolom jól tette. Kár, hogy ma botrány van belőle. Nézzék meg mi lesz így ezekből a fiatalokból. Törvényi szabályozás kellene, ami megengedné a renitensek megfegyelmezését a Tanároknak.Persze nem durván, csak amit a törvény engedne.”
 • 265. fortuna54 2010. október 07. 20:49
  „263-mas háté.Neharagudgy,de még mindíg nem értem.”
 • 264. napsugár1975 2010. október 07. 19:34
  „Aki nem hiszi járjon utána.háté------: Azért vélekedsz így, de szerintem neked még nem dolgod a hitoktatóval!!!!Ezt Írd, és Mond hogy a tanárnő nem ismerte a szülőket, a szentmise után történt meg a nagy TALÁLKOZÁS!!!!!!!!!”
 • 263. háté 2010. október 07. 18:53
  „Mit akarok?--azt elmesélni, hogy az ismerősömnek az ismerősének a testvérének az ismerőse azt mondta, hogy ---a hitoktató tanárnő egy korrekt, a gyerekeket tisztességre nevelő pedagógus!
  Azért szégyen ha egy érintett szülő, mint egy kívülálló úgy írogat, és ezzel a gyerekének lovat ad a további hülyeségekre!”
 • 262. fortuna54 2010. október 07. 13:10
  „260-as háté.Most te,mit is akarsz mondani? 261es napsugár.Nálam biztos elszakadna,az a bizonyos cérna.A megértö szülöknek ajánlanék egy pofonozó gépet,amit majd a szelid hittant tanító kedvesnövér kezelne.Ám kérném,néha a megértö szülöket is vegye kezelésbe,szerintem gyermekeik sem bánnák.”
281 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadálymentesítenek a mosonmagyaróvári kistérségben

A Mosonmagyaróvári kistérségben 20 település önkormányzata összefogott, hogy az akadálymentes… Tovább olvasom