Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Plágiumvád lett az ünnepi beszédből

A március 15-i szónoklatom minden gondolatát magaménak érzem – vallja Molnár Gábor, akit a jánossomorjai ünnepen elhangzott szövegéért plagizálással vádolnak. Az önkormányzati képviselő igazolás végett kereste fel a beszéde „értelmi szerzőjét", Toró T. Tibort.
A március 15-i jánossomorjai ünnepségen először mondott beszédet Molnár Gábor önkormányzati képviselő. Ám amint azt a Kisalföld érdeklődésére megerősítette, nem utoljára. A feladatot önként vállaló fiatalembert nem sokkal szónoklata után plagizálással vádolták.

A városi televízió honlapján megtekinthető szövege jelentősen egybecseng hazai és erdélyi magyar politikusok 2004-es beszédeivel. Ahogy azt a helyi televízió véli, a szónok elsősorban Toró T. Tibortól, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnökétől kölcsönzött, de Szilágyi Zsolt, a párt elnöke és Magyar Bálint egykori oktatási miniszter gondolataiból is ollózott. A forrásokat azonban nem jelölte beszédében.

Molnár Gábor (jobbra) a legfőbb ihletforrást, az erdélyi néppárt elnökét, Toró T. Tibort is megkereste.
Molnár Gábor (jobbra) a legfőbb ihletforrást, az erdélyi néppárt elnökét, Toró T. Tibort is megkereste.

– Erősnek tartom azt, hogy plágiummal vádolnak. Hiszen ez nem egy diploma- vagy szakdolgozat volt, hanem egy „sima" beszéd. Egyetlen szavát sem bántam meg, valamennyi gondolatot magaménak érzem – hangsúlyozta Molnár Gábor. Többen kiálltak mellette, mondván, hogy ez „nem egy doktori disszertáció, hanem egy ünnepi beszéd volt". A plágium szó mellett persze lopást is emlegetnek.

Molnár Gábor becsületét védendő meg sem állt egészen Toró T. Tiborig. „Minden elhangzott beszéd közkincs, ezért az erdélyi magyar politikus örömét fejezte ki, hogy a gondolatai engem megindítottak" – tette hozzá a képviselő, megjegyezve, hogy jó kapcsolat alakult ki közte és a néppárti alelnök között.

Ugyanakkor véleményét egy szórólapon is megfogalmazta, melyet a napokban minden jánossomorjai háztartásba eljuttatott. Még fogunk róla hallani – ígérte lapunknak (és feltételezhetően a jánossomorjaiaknak is) zárásként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elkövetők közel fele utazó bűnöző

Tavaly agymértékben esett vissza a lakásbetörések és a rablások száma, rongálásból viszont jóval több történt. Tovább olvasom