Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Pisztollyal fenyegették az alkalmazottakat

Két ismeretlen férfi pisztolyt szegezett egy mosonmagyaróvári kaszinó alkalmazottainak fejéhez kedden reggel, így követelve a bevételt. A rablók több mint félmilliós zsákmánnyal menekültek el.

Játszottak, visszatértek

Két, egyelőre ismeretlen férfi ment be tegnap reggel Mosonmagyaróváron a városközpontban lévő Minerva Kaszinóba. Az ismeretlenek egy ideig játszottak a gépeken, miközben vélhetően feltérképezték a terepet. Ezt követően aztán 7 óra 15 perc körül a két férfi – kezükben pisztolynak látszó tárggyal – odalépett a játékterem két női alkalmazottjához.
A fegyvert a hölgyek fejéhez szegezték és követelték a széf kinyitását.

A kasszában kutattak, majd a két nőt megkötözték és bezárták őket a raktárba. Az elkövetők több mint félmillió forintos zsákmánnyal távoztak a kaszinóból. Az eddigi adatok szerint a két rabló a Minerva mögött a szomszédos műszaki bolt irányába menekült, gyalogosan. Az alkalmazottaknak mintegy negyedórába telt, mire sikerült kiszabadítaniuk magukat, ezután értesítették a rendőrséget. A rablás idején a játékteremben nem volt biztonsági őr, mivel ők abban az időben váltották egymást.

A rendőrség kéri azok jelentkezését, akik a rablás idején a helyszín közelében jártak és személyleírás alapján látták az elkövetőket, vagy a Minerva mögötti területen, a Flesh-lakótelepen tapasztaltak gyanús embereket, esetleg gépjárműben várakozókat. A jelentkezéseket várják a kapitányságon vagy telefonon a 215-957-es számon. A rendőrség a bejelentők adatait bizalmasan kezeli.

Tavaly már kirabolták...

Tatabányán és Sopronban is ők jártak?

A mosonmagyaróvári eset előtt néhány órával Tatabányán rabolt ki kaszinót két férfi. Ők sem beszéltek magyarul, hasonlítanak a mosonmagyaróvári kaszinó kifosztóihoz, s módszerük is szinte azonos. A vasárnap Sopronban kifosztott játékterem támadóira is ráillik a leírás. A rendőrség vizsgálja az esetleges összefüggéseket.
A tegnap kirabolt mosonmagyaróvári kaszinót tavaly januárban már meglátogatta két fegyveres támadó. Az elkövetők akkor több százezer forintot zsákmányoltak. A tetteseket máig is keresi a rendőrség.

Ilyennek írták le az ismeretlen támadókat

A kaszinó alkalmazottai által adott személyleírás alapján az elkövetők egyike 25–30 év körüli, körülbelül 190 centiméter magas, a rablás idején sötét színű baseballsapkát, sötét pulóvert és világoskék farmernadrágot viselt. Másikuk szintén 25–30 év körüli, 170 centiméter magas, a bűncselekmény elkövetésekor fekete, hosszú, cipzáras kabátot viselt. A tettesek vélhetően külföldiek voltak, a rabláskor is idegen nyelven beszéltek. A kaszinóban biztonsági kamera működött, ami rögzítette az egész rablást, így a tetteseket is. A felvételek elemzése jelenleg még tart.
Nyomrögzítők: Az elkövetők a rablás előtt játszottak a nyerőgépeken, miközben terepszemlét tartottak.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forrásra, felülvizsgálatra várva

A Mosonmagyaróvár–Rajka kerékpárút része az EuroVelo 6 nemzetközi Duna menti kerékpárút-hálózat nyomvonalának, ezért előkészítésének költségeire a kistérség javaslatára a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnál pályáznának – tájékoztatott Nagy Gabriella, a mosonmagyaróvári városháza illetékese. Tovább olvasom