Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Pisztollyal a város szélén, kispuskával a határban

Két ügyben nyomoznak a mosonmagyaróvári rendőrök lőfegyverrel való visszaélés miatt.
A múlt év utolsó napjaiban érkezett bejelentés a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra, miszerint egy jánossomorjai férfi engedély nélkül tart maroklőfegyvert és azt a város külterületén használja. A rendőrök házkutatást tartottak a 28 éves K. Imrénél és kihallgatták a fiatalembert. A gyanúsított közreműködésével a nyomozók eljutottak egy Győr melletti község határába, ahol egy fűcsomó alatt elrejtve megtalálták a csehszlovák gyártmányú, 7,65-ös kaliberű maroklőfegyvert, a hozzá tartozó tárral, pisztolytáskával és nyolc lőszerrel együtt.
A rendőrök lefoglalták a pisztolyt és a lőszereket, s jelenleg még vizsgálják azok eredetét. K. Imre ellen lőfegyverrel való visszaélés gyanújával indítottak eljárást.

Szintén ilyen jellegű visszaélés miatt nyomoznak a mosonmagyaróvári rendőrök egy másik ügyben is. A Hegyeshalmi Határrendészeti Kirendeltség tett feljelentést a kapitányságon két mosonmagyaróvári és egy hegyeshalmi lakos ellen. A három férfit Hegyeshalom külterületén ellenőrizték a járőröző határőrök. Az autójuk átvizsgálása során előkerült egy 22-es kaliberű kispuska a hozzá tartozó hetvenkét darab lőszerrel együtt. Az autótól nem messze egy őzbak tetemét is megtalálták, amit nem sokkal korábban feltehetően ezzel a fegyverrel ejtettek el.

A mosonmagyaróvári 50 éves P. Tibor és a 46 éves R. Attila, valamint a 31 éves hegyeshalmi Zs. Ferenc ellen lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást. Tekintettel a lelőtt őzbakra, nagyobb értékre elkövetett lopás kísérletéért is felelnie kell a három férfinak. A kispuskát fegyverszakértő vizsgálja, s a fegyver eredetének is utánajárnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adó a Vegas-földekre

Mosonmagyaróvári találkozóra hívta a bezenyei és hegyeshalmi képviselő-testületet Hans Asamer, az Euro Vegas képviselője. Elhangzott: tavaszra elkészülhet a tervezés, s több pályázóból választják ki a létesítmények üzemeltetőit. Eközben a Bezenyén újonnan bevezetett telekadó hatvanmilliós „terhet róhat" a beruházókra. Tovább olvasom