Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pincérbálból taneszközök a Haller-iskolában

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a közelmúltban a Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesület az első mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórumot a Haller-iskolában.

A rendezvényt a Járkovich Miklós egykori neves mosonmagyaróvári vendéglátós emlékére, hagyományteremtő szándékkal indított melegkonyhai szakácsverseny nyitotta meg. Az emlékversenyre benevező csapatoknak egy adott nyersanyagkosárból kellett dolgozniuk.

A zsűri döntése szerint a Lajta Park Hotel csapata (Pauza László és Gombos Zsolt) egy évig birtokolhatja a vándorserleget. A versenyt követően sajtkóstoló, baristabemutató kávékülönlegességekkel szórakoztatta az érdeklődőket, sőt, szó esett a sörvilág aktuális helyzetéről is. Főként a szakmabelieknek lehetett érdekes a konyhai higiénia fontosságáról, a melegkonyhás egységek ellenőrzéséről szóló előadás, de a vendéglátást érintő ellenőrzésekről, az új jogszabályokról is többet meg lehetett tudni.

A Járkovich emlékverseny résztvevői, köztük a vándorserleget birtokló Pauza László és Gombos Zsolt.
A Járkovich emlékverseny résztvevői, köztük a vándorserleget birtokló Pauza László és Gombos Zsolt.

Az est folyamán a szervezők felelevenítették a néhány évtizede megszűnt pincérbálok tradícióját. A bevétel egy részét a szervező egyesület a rendezvénynek helyet adó Haller-iskolának ajánlotta fel. A százötvenezer forintból a szakmai oktatáshoz szükséges eszközöket szerzik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáktársaikat segítik a Hunyadi-iskolások

Mosonmagyaróvár - A Hunyadi-iskolások jótékonysági gálát szerveznek március 29-én, hétfőn délután 3… Tovább olvasom