Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Pihenőpark a remetei hajóállomásnál

Dunaremete költségvetése ugyan forráshiányos, mégis mozgásba lendülőben a falu: felújították az orvosi rendelőt, befejezéséhez közeledik a játszótérépítés és védettségéhez, tekintélyéhez illően rendbe tették a platánfasort.
Dunaremetén az elmúlt időszak egyik legnagyobb és egyben leglátványosabb munkája a védett platánfasor rendbetétele volt. A több hétig tartó gazolást, favágást társadalmi összefogás kísérte.
Erre is, de az orvosi rendelő rekonstrukciójára még büszkébb Marovics Géza, a település tavaly megválasztott polgármestere. A rendelőt lejárólapozták, kifestették és újrabútorozták. A várakozó betegeket kulturált környezet fogadja, bőrszékekkel, aktuális, egészségünk megőrzésével kapcsolatos szórólapokkal, asztallal, szekrényekkel és új vizesblokkal. A rendelőbe is új bútorok kerültek, sőt, a háziorvosnak csak rá kell csatlakoztatnia hordozható számítógépét a kiépített hálózatra és máris rendelkezésére áll minden pácienssel kapcsolatos adat. Még egy kis házipatika is segíti a gyógyulást. A csaknem egymillió forintos beruházás a helyi mesteremberek keze munkáját dicséri.

Már csaknem teljesen elkészült a falu játszótere is. A bekerített füves terület nem egyszerű grund: a tér kispályás labdarúgótornák megrendezésének is méltó helyszíne lehet. A focipálya köré magas, rácsos falat emeltek labdavédelemként és a legkisebbekre is gondolva különböző mászókákat, hintákat helyeztek el. A továbbiakban a zöldfelület megőrzésére nagy gondot fordítanak, a közelben lévő tűzkútról öntözik a területet. A játszótérre a Bozsik-program keretében hálók és labdák is kerülnek. Elbontották a közeli tűzoltószertárat is, helyén egy kis parkot alakítanak ki.

Az önkormányzat pályázaton nyert két számítógépet, amit a püski körjegyzőségnek adott át. A templom bejáratához előtetőt terveznek, a mostani védőkorlát ideiglenes. Az önkormányzat 100 ezer forinttal támogatta a 125 négyzetméter alapterületű, 1775-ben épült templom belső felújítási munkáit.

Hamarosan elkezdődik a község közvilágításának teljes rekonstrukciója, folyamatban van a teleház kialakítása és most szervezik a hajóállomás jubileumi ünnepségét: a kikötő idén 70 éves. A Honismereti és Hagyományőrző Egyesület aktív részt vállal e rendezvény szervezéséből is. A hajóállomásnál egy szabadidőparkot szeretnének kialakítani pihenőpadokkal. A park szerves részét képezné a kisbodaki Szent Kristóf hídi pihenőhelytől induló, Püskit is érintő tanösvénynek. Az árnyas fák alatt vezető túraútvonal, a hajóállomás, a platánsor, a játszótér remélhetőleg több vendéget vonz a településre, s így növekedhet az önkormányzati vendégház forgalma is.

Dunaremete költségvetése forráshiányos. A 25,7 milliós keretből 7,3 millió hiányzik. A falu képviselő-testülete minden elköltött forintról tud. Nyár közepére elkészül a falu rendezési terve, és ha sikerül realizálni az elképzeléseket, az utak portalanításában is nagyot lépnek előre. Az itt építkezni szándékozókat még hat telek várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségire összefogó iskolák

A kisebb városokban nehézségeket okozhat a felkészítés az emelt szintű érettségire. Mivel egy… Tovább olvasom