Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Pihenőhely a hídnál

Pihenőhelyet alakít ki a helyi önkormányzat a Nováki-csatornánál, az araki híd mellett. Makai Jenő polgármester az idei tervekről számolt be lapunknak.
Ötvenkilencmillió forintból gazdálkodik idén Püski, melyből 8 milliót fordíthatnak fejlesztésekre.

– A hivatal épülete melletti területet parkosítjuk. Elbontottuk a kerítést, a régi virágágyásokat felújítjuk és füvesítünk. A Nováki-csatorna felújítását a vízügy végezte el. Kérésünkre az araki híd környékén szélesítették a medret, melyet az utóbbi időben teljesen benőtt az aljnövényzet, a nád. Egy pihenőpark kialakítását kezdtük el, hiszen eddig nem volt vízparti közterületünk. Itt vagyunk a Szigetköz szívében, egy ilyen szép élővíz mellett, amit eddig nem lehetett kulturáltan megközelíteni.

A vízügy földet biztosított, a füvesítést a parton mi vállaljuk, akárcsak a hely további gondozását. Az önkormányzat területén kivágott fákból pedig pihenőpadokat készítünk, szeméttárolót helyezünk ki – mutatja a helyszínen Makai Jenő polgármester, aki korábban maga barkácsolta a már kint lévő padokat (az újakat is ő fogja), és nemrég egy új hídkorlátot is kihelyezett. A településvezető reméli, hogy minél többen fedezik majd fel a területet, akár kerékpárosok, akár horgászok vagy pihenni vágyók.

Makai Jenő polgármester a leendő pihenőhelyet mutatja: a vízügy kitisztította, a helyi önkormányzat rendezi és füvesíti a területet.
Makai Jenő polgármester a leendő pihenőhelyet mutatja: a vízügy kitisztította, a helyi önkormányzat rendezi és füvesíti a területet.

A falu temetőjében kevés a szabad sírhely, ezért annak bővítését tervezik. Ehhez az engedélyezést elindították, a területet feltöltötték. Az önkormányzat várja a pályázati lehetőségeket is: a rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás energetikai korszerűsítése mellett egy turisztikai szálláshelyet alakítanának ki. A védőnői szolgálatot pedig a hivatal épületébe költöztetnék annak jobb kihasználása érdekében. Makai Jenő szerint az idei év egy további nagy feladata a Dunaremetével és Kisbodakkal közös ingatlanok (hivatal, óvoda és iskola) tulajdonviszo-
nyainak rendezése – a témára még visszatérünk.

– Óvodánkat mindenképp megtartanánk. Az intézményben jelenleg huszonegy kisgyereket fogadunk a településünkről, és Kisbodakról is járnak hozzánk. Tavaly Püskin két gyermek született. Reméljük, hogy ez a szám változni fog, ugyanis három régi házat vásároltak meg fiatalok, és három építési engedélyt igényeltek nemrég. A régi ingatlanok 6–15 millió forint közötti áron keltek el, a telkekért 3–4 milliót kértek. A falu határában egy magánvállalkozó évek óta 59 parcellát kínál, ám eladásukat a válság fékezte – hangsúlyozta a faluvezető, megjegyezve, hogy idén egy járdát építenek és a tavalyihoz hasonló összeggel támogatják a civil szervezeteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább ellenőrzik a bérlakásokat

Új tagokat választott a képviselő-testület a lakás-ellenőrzési munkacsoportba. A csoport ellenőrzéseivel felügyeli a bérlőket, hogy rendben tartják-e a bérleményeiket. Tovább olvasom