Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Piarista tanévnyitó Soltész Miklós államtitkárral

A neveléshez, oktatáshoz szükséges összefogás valósuljon meg szülők, gyermekek és pedagógusok között – kívánta a mosonmagyaróvári piarista iskola közösségének Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki vendégként részt vett az intézmény tanévnyitó ünnepségén.
A piarista diákként érettségizett politikus Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művéből idézett, és arra biztatta a pedagógusokat, hogy ismerjék fel a minden gyermekben rejlő kincset.
Az államtitkárt elkísérte Orsós Zsolt vak sportoló, a szolidaritás nagykövete, aki ígérte, ellátogat még a piarista diákokhoz, s mesél majd arról, milyen látássérült személyként helytállni a világban, hogy kell segíteni egy fogyatékos személynek.

Farkas István iskolaigazgató külön köszöntötte az intézmény új diákjait: a kis elsősöket és az elsős gimnazistákat. A családok évéhez kapcsolódóan az atya hangsúlyozta: „A piarista iskola nagy családja hitében megerősödve tegyen meg mindent e tanévben az élet védelmében és szolgálatában.” Az egyházi fenntartású oktatási intézményben negyvenöt kisdiák két osztályban kezdi meg iskolai tanulmányait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékverseny és magyar bajnokság a máriakálnoki díjlovagló központban

Negyvenkét lovas hatvankét lóval négy kategóriában méri össze tehetségét péntektől vasárnapig… Tovább olvasom