Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Peres fenyegetés: egy szó és más semmi?

A névhasználatért folytatott per után sem sikerült megegyeznie az Mosonmagyaróvári Torna Egylet nagy múltú egyesületének a felperessel.

Bejegyzés: Hamarosan az első szó kerül az egyesület neve elé?
A klub most új – igaz, csak egy szóval bővülő – nevet venne fel, ám a névváltozás ellen már most tiltakozik a tekecsapat elnöke.

A gyorsaságon múlik


A Kisalföldben már beszámoltunk arról (2003. május 7.), hogy Makk Ferenc, a helyi tekecsapat elnöke a bíróságon érvényesítette igazát, miszerint a Mosonmagyaróvári Torna Egylet név az ő gárdáját illeti. Ráadásul a 250 ezer forintos perköltséget is az egyesület nyakába varrták. A jövőre századik évfordulóját ünneplő egyesületnek a bírósági ítélet után sem sikerült megegyeznie a felperessel, s úgy döntöttek, inkább nevet változtatnak. Dr. Palatinus János, az egyesület elnöke egyelőre a bírósági bejegyzésre vár.

– Bármennyire is szerettünk volna – úgy érzem, nem a mi hibánkból –, nem tudtunk megegyezni Makk úrral – kezdte az elnök. – A megyei bírósággal ezután tisztáztuk, mely nevek jöhetnek szóba névváltoztatásunk esetén. Az előzetes tapogatózások után az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet névre adtunk be kérelmet. Ennek megszerzésére szóbeli ígéretet kaptunk, a hivatalos válasz azonban egyelőre várat magára. Ez a per senkinek sem volt jó, nagy múltú egyesületünk presztízsét is rontotta. Az új név azonban nem jelenti azt, hogy a MTE mozaikszóval szereplő csapataink neve elé egy „E" betű kerülne. Ugyanis a rövidítéseket és a mozaikszavakat külön le kell védetni, s ebben mi léptünk a leghamarabb. Így például a futballcsapatunk továbbra is MTE néven szerepel majd a nemzeti bajnokság harmadik vonalában. Egyébként az új nevünk bejegyzése nem terhelte meg az egyesület kasszáját – mondta dr. Palatinus János.

„ Nem használhatják"

Makk Ferenc, a helyi tekeklub elnöke továbbra is egészen másképpen látja a helyzetet: szerinte az új nevet nem veheti fel a klub.
– A névhasználat átengedését ahhoz a feltételhez kötöttem, hogy a tekecsapat kerüljön be a Wittmann parki egyesületbe – kezdte Makk Ferenc. – Úgy vélem, a névváltoztatás jelenlegi formájával nincs megoldva a helyzet. Ezt nem veheti fel az egyesület, nem szerepelhet benne a Mosonmagyaróvári Torna Egylet kifejezés, teljesen eltérőnek kell lennie a mi nevünktől. A napokban Győrben a megyei bíróságon tájékozódom a bejegyzés jelenlegi állásáról. Ha erre mégis megadnák az engedélyt, akkor a Legfelsőbb Bíróságon fellebbezek ellene, s kártérítést is követelni fogok. Ezt a nevet nem használhatják.

„ A zsebükbe kell nyúlniuk"

– Egyébként úgy tudom, hogy az egyesület a korábbi perköltséget – ami már 308 ezer forintra rúgott – befizette, ám ha a nevünket továbbra is jogosulatlanul használják, akkor még jobban a zsebükbe kell majd nyúlniuk – mondta a tekecsapat elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés pénz jut a kis könyvtáraknak

Az országban található kiskönyvtárak legtöbbjének alig jut pénz új könyvek vásárlására. Az… Tovább olvasom