Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Per alatt a patinás múlt

Jogfolytonosság vagy korábbi levédetés? Ennek a vitának az eldöntéséről szól az a per, amely a „Mosonmagyaróvári Torna Egylet” (MTE) név használatáért indult. A tekecsapatot működtető felperes viszont a patinás múltú egyesület nevét akarja.
Tegnap kezdődött az a per a mosonmagyaróvári bíróságon, amely az „MTE" név használatáért indult. Makk Ferenc, a helyi tekecsapat elnöke szerint a név az ő együttesét illeti, mivel a megyei bíróság két éve a tekéseket jegyezte be „MTE"-ként. A felperes, a Wittmann parki egyesület elnökségével nem is keresi a megegyezést.

„Az új elnökségnek visszaadnám"

– 2001 szeptemberében a tekecsapatunk elnöksége úgy döntött, hogy felveszi a Mosonmagyaróvári Torna Egylet nevet – mondta Makk Ferenc. – Szerettem volna korábban egyesíteni a két sportegyesületet, s lépéseket tettem ennek érdekében. Azonban a Wittmann parkban furcsa feltételeket szabtak: pályadíjat akartak követelni a tekepálya használatáért. A tárgyalások megszakadtak, s erre úgy döntöttünk, felvesszük az „MTE" nevet. A peren kívüli egyezség szóba sem jöhet, a jelenlegi elnökséggel nem vagyok hajlandó ezek után tárgyalni. Ha új vezetőséget választanak, visszakaphatják tőlem a nevüket. Én ugyanis előbb védettem le ezt az elnevezést, mint a korábban Motim TE néven is bejegyzett egyesület. Úgy érzem, a jog mellettem áll, bár tudom, hogy az érzelmek ellenem szólnak. Nem félek az ellenségektől, ennél többet már úgysem szerezhetek magamnak – nyilatkozta Makk Ferenc.

„Miért kell egy tekecsapatnak a Torna Egylet név?"

Dr. Palatinus János, a nagy múltú egyesület elnöke szerint a jogfolytonosság mindenképp mellettük szól.
– Nem szeretnék az ítélethirdetés elébe menni, de véleményem szerint jogi és erkölcsi fenntartásaim is vannak a felperes keresetével kapcsolatban – kezdte az elnök, aki egyébként ügyvéd. – Az 1904-ben alakult egyesületünknek a jogutódja klubunk, még ha – az egykori főtámogatónk miatt – nem is mindig ezen a néven szerepeltünk. Álláspontunk szerint jogfolytonosságról van szó, s hangsúlyozzuk, hogy jogosan viseljük ezt a nevet. Szakmailag és morális szempontok okán sem értem, mi indokolja egy tekecsapatnak, hogy „Torna Egylet"-nek nevezzék. Szerettünk volna peren kívül megegyezni, mivel sem a város sportéletének, sem az egyesületnek nem tesz jót ez az eset, ám Makk úr erre nem volt hajlandó – mondta dr. Palatinus János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az akaraterő és a jó szándék sokat segít

Írásunk nyomán többen ajánlották fel segítségüket a veseműtött fiatalembernek és családjának. Tovább olvasom