Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Pénzváltórablók autóját találták meg kiégve?

Rajka - Lehetséges, hogy a hétfő esti pénzváltó rablás elkövetői által használt személyautót találták meg teljesen kiégve kedden reggel Rajka külterületén. A kocsit korábban Budapestről lopták el ismeretlenek. Amint arról már beszámoltunk, három fegyveres, símaszkos támadó rabolt ki egy pénzváltót hétfő este a rajkai határátkelőn.

Az ismeretlen elkövetők a helyiségben lévő két nőt és egy férfi a földre fektették, közben a bevételt követelték. A három 20-25 év körüli, átlagos, illetve erős testalkatú férfi egyforma sötét ruházatot viselt, arcukat pedig eltakarták. A támadók mindössze néhány percet tartózkodtak a pénzváltóban, majd mintegy 3 millió forintnyi zsákmánnyal elmenekültek. A nyomozás átkerült a megyei rendőrfőkapitányság hatáskörébe, jelentős értékre csoportosan elkövetett fegyveres rablás ügyében folyik az eljárás. A rendőrök nagy erőkkel keresik a bűncselekmény elkövetőit.


Eközben kedden reggel egy bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Rajka külterületén, a Dunacsúny felé vezető régi út mellett egy földúton teljesen kiégett személyautót fedeztek fel az arra járók. A kocsi a felismerhetetlenségig összeégett, vélhetően valami gyúlékony anyaggal is lelocsolhatták, mielőtt felgyújtották. Egyelőre nem tudni, hogy miként került az út mellé az autó és pontosan mikor gyújtották fel. Amint azt Kocsis Tünde alezredestől, a megyei főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a Hyundai típusú személyautóról kiderült, hogy azt az egyik budapesti kerületi kapitányság körözi jármű önkényes elvétele miatt. A rendőrség vizsgálja, hogy a kiégett autó összefüggésbe hozható-e valamilyen bűncselekmény elkövetésével, így többek között a hétfő esti rajkai pénzváltó rablással.

Korábban:

Három fegyveres, símaszkos támadó rabolt ki egy pénzváltót hétfő este a rajkai határátkelőn. A támadók az alkalmazottakat a földre fektették, majd mintegy 3 millió forintnyi zsákmánnyal távoztak. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Három símaszkos támadó, kezükben fegyverrel lépett be hétfő este a rajkai határátkelő belépő oldalán lévő pénzváltóba. Az átkelő ideális helyszín volt az elkövetőknek, ugyanis az objektumnak ezen részén semmiféle közvilágítás nem működik, így könnyedén elmenekülhettek a rablás követően. Az ismeretlenek a helyiségben lévő két nőt és egy férfi a földre fektette és a bevételt követelte. Három 20-25 év körüli, átlagos, illetve erős testalkatú férfi egyforma sötét ruházatot viselt, arcukat pedig eltakarták - tudtuk meg dr. Csokán Csaba alezredestől, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetőjétől. 

Fotó: M. Á.
Fotó: M. Á.

A támadók határozottan léptek fel, az alkalmazottaknak azt mondták: 
viselkedjenek nyugodtan és senkinek nem lesz bántódása. Ezután a bevételt követelték, majd gyorsan távoztak. Mindössze két percig tartott a támadás, az alkalmazottak nem álltak ellen a fegyvereseknek, átadták a pénzt. A jelenlegi adatok szerint mintegy 3 millió forintot vittek magukkal. A zsákmányolt pénz jelentős hányada valuta volt. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, a riasztást követően azonnal ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel az környék útjain, a kapcsolattartó pontokon keresztül értesítették az osztrák és szlovák hatóságokat, valamint a szomszédos megyék rendőrségeit is. Késő éjszaka még tartott a helyszínelés és a tanúk meghallgatása.

Fotó: M. Á.
Fotó: M. Á.

A Kisalföldnek nyilatkozott az a fiatalember, aki a támadás idején az ügyféltérben tartózkodott. Amint azt elmondta: a szomszédos épületben dolgozik, ám gyakran átjár a pénzváltóval egy helyiségben működő büfébe. Éppen vacsoráját fogyasztotta, amikor berontott a három fegyveres. Állítása szerint kettőjük kezében pisztoly, míg a harmadik társuknál gépfegyver volt. A három símaszkos támadó rendkívül határozott volt, eszükbe sem jutott ellenállni. A felszólításra azonnal földre feküdt. A rablás alig néhány percig tartott. A fiatalember elmondta: olyan hirtelen történt minden, hogy még megijedni sem volt ideje, a támadás után percekkel kezdte csak igazán felfogni mi is történt velük. Miután távoztak a fegyveresek, a fiatalember két női alkalmazotthoz sietett, megnézte nem esett-e bántódásuk. A hölgyeket érthető módon rendkívül megviselték a történtek.

Molnár Sándor, a pénzváltó tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta: rendkívül megdöbbentették a történtek. Szerinte a támadásban nagy szerepe lehetett a jelenlegi gazdasági helyzetnek, valamint annak, hogy szinte már nap mint nap szólnak híradások fegyveres rablásokról. A nyár folyamán alkalmaztak biztonságiőrt a pénzválóban, ám nagy mértékű forgalom visszaesés miatt a továbbiakban nem tartották szükségesnek, jelenleg csupán biztonsági kamera működik. A tulajdonos hangsúlyozta: 
legfontosabb, hogy alkalmazottainak nem esett bántódása.

Olvasóink írták

 • 18. Enemy 2009. február 10. 22:41
  „Imcsi
  Magyarul beszéltek.
  Az akcentusról meg annyit hogy tényleg van a "felvidéki "magyaroknak"" egy jellegzetes,de van köztük olyan akinél semmit nem hallani.

  Nem lehet 100% ra semmit állítani.
  Annak kell örülni hogy nem lett senkinek semmi baja.”
 • 17. Enemy 2009. február 10. 22:35
  „Jó lenne ha meglennének.
  Sajna tényleg egyre több az ilyen,vagy hasonló eset.”
 • 16. jockey 2009. február 10. 17:15
  „Ha szerencsénk van, elfogják őket is az osztrák rendőrök!”
 • 15. civac 2009. február 10. 17:12
  „hát igen: elkeseredett ember, utolsó vagyonkájából fegyvert vásárol, valószínűleg lógott a vonaton, amikor autót ment önkényesen elvenni, majd hosszú lelkiismeret-furdálással töprengve belevágtak abba, hogy a magyar szociális helyzet okozta szükséghelyzetükön javítsanak...”
 • 14. 5454 2009. február 10. 16:33
  „Nem cigányok lehettek,mert azok csak kapával, kaszával,lapáttal,gereblyével szoktak támadni???????????!!!!!!!! Nehogy ilyen gonosz gondolat megforduljon a buksitokba! A fegyvert a végkielégitéséből vásárolta?”
 • 13. Csepel-344 2009. február 10. 16:09
  „Mi leszitt, ha még az un. Euro-Vegas is megnyitja kapuit???”
 • 12. Imcsi 2009. február 10. 15:44
  „Bp-en lopták az autót, Rajka és Szlovákia között gyújtották fel. Lehet, hogy arrafelé menekültek tovább? Felmerül bennem: milyen nyelven beszéltek a pénzváltóban? Ha magyarul, akkor nem akcentussal?”
 • 11. a84esbusz 2009. február 10. 15:30
  „Lassan ez már olyan,mint a filmszemle dijazottja:Tiszta Amerika!”
 • 10. lgk 2009. február 10. 11:58
  „Ha elkeseredettségből csinálták, akkor érdekes, hogy fegyverre volt pénzük. Azért az sem két fillér, és nem minden sarkon árulnak olyat. Kapcsolat, vagy pénz... A legtöbb elkeseredett embernek egyik sincs. Hacsak nem a gyerekszobából akasztották le.”
 • 9. ecris 2009. február 10. 11:41
  „-moderálva- Sajnos ez van! Sajnos!Meg kell védenünk magunkat!”
 • 8. tatira 2009. február 10. 11:26
  „igen "Tisztánlátó" igazad van,de hallgatnak megvárják mig odaér a végrahajtó a családokhoz !!”
 • 7. Tisztánlátó 2009. február 10. 09:28
  „A munkanélküliség, a létbizonytalanság vezetheti azokat az embereket ide akiknek már semmi vesztenivalójuk nincs. Eladosódnak az emberek nem lesz vagyonuk szétesnek a családok. Ezeket a problémákat kell inkább elsőként megoldani. Akkor majd megoldodik az a fajta bűnözés is ami ebből ered. Nem mindenki akar betörni, rabolni csak rákényszerül.”
 • 6. osztógép 2009. február 10. 09:19
  „lassan önvédelmi fegyverek után kell nézni, mert ez már chicago...”
 • 5. Túrabakancs 2009. február 10. 08:34
  „Nézzétek meg jövőre mi lesz, ez semmi majd ahhoz képest! Eddig sajnos mindig bejöttek a jóslataim
  az ilyen jellegű témákkal kapcsolatban. Az etnikai problémák és feszültségek csak fokozni fogják
  ezeket a hatásokat.”
 • 4. civac 2009. február 09. 23:36
  „Már itt is!
  Katasztrófa ez az ország! :(”
 • 3. vinyo 2009. február 09. 21:29
  „ez ma rajka,de reméljük hegyeshalomban ilyen nemis lesz:(”
 • 2. tricse 2009. február 09. 21:27
  „Mindkettő---csak napok kérdése:(”
 • 1. KisVadföld 2009. február 09. 21:08
  „Az elöbb még mintha hegyeshalom lett volna a tett helyszine, most meg már rajka.
  Ez akkor már végleges, vagy még utazunk egy kicsit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a megye legnagyobb kátyúját

Jánossomorja - Összesen hét ízben kellett a baleseti helyszínelőnek intézkednie tegnap reggel… Tovább olvasom