Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Pénztárcarablás: az ítélet börtön

Első fokon három év és tíz hónap letöltendő börtönt kapott az a két fiatal, akik a vád szerint megtámadtak egy osztrák férfit idén februárban Lébényben és elvették a pénztárcáját. A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen.
Egy átitalozott este után a további mulatozáshoz próbált könnyű pénzt szerezni ez év februárjában Lébényben S. D. és M. R., emiatt ült a két fiatalember a vádlottak padján a minap dr. Németh Csaba tanácsa előtt a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon.

A két fiatalt társtettesként elkövetett rablással, súlyos testi sértés kísérletével és egyéb bűncselekmények elkövetésével vádolta az ügyészség. A vád szerint a két fiatalember ez év februárjának egyik szombatján több vendéglátóegységben is megfordult Lébényben és néhány közeli településen. Az italozás során gyorsan elfogyott a pénzük, így érkeztek meg este egy lébényi kocsmába. Itt látták meg az egyik asztalnál iszogató későbbi sértettet, egy osztrák férfit. Elhatározták, hogy pénzt szereznek a férfitól, tudták, hol lakik, így autóval a házához mentek és várták, amíg odaér. Ekkor kiszálltak a kocsiból, odaléptek a férfihez, egyikük ököllel arcon ütötte, majd a földön fekvő sértettet rugdosták és elvették a pénztárcáját. A vád szerint ezután a két fiatal a mintegy 125 ezer forintnyi készpénzt eltette, a tárcát útközben kidobták a kocsiból. Az így szerzett zsákmányt még azon az éjszakán elszórakozták. A nyomozás során azt nem sikerült megállapítani, hogy melyik fiatalember ötlete volt a rablás.

A tárgyaláson a vádlottak egyike sem tett vallomást, így a rendőrségi jegyzőkönyvekben leírtakat ismertette a bíró. A két fiatal állítása közt volt némi ellentmondás. S. D. a kihallgatáson azt vallotta a rendőröknek, hogy nem követte el a bűncselekményt és nem érti, az osztrák férfi miért állítja ezt. Azt elismerte, hogy a kocsiból látta a sértettet, majd megállt és a mellette ülő M. R. kiszállt, majd megütötte a férfit. Ám úgy tudja, valamilyen személyes ellentét miatt bántalmazta. A pénztárcát is látta a fiatalember, de állítása szerint arról társa azt mondta neki: a földön találta. A másodrendű vádlott, M. R. első vallomásában még azt mondta, csak a kocsmában látta az osztrákot, ezután nem találkozott vele. Később már beismerte, hogy valóban megütötte a férfit, de nem tudja, miért tette, a pénztárcát pedig a földön találta. A következő kihallgatáson viszont már azt mondta, egyértelműen azért várták meg a férfit, hogy elvegyék a pénzét.

A bíróság végül a két vádlottat társtettesként elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt fejenként 3 év 10 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől. Az elsőrendű vádlottnak emellett még egy évre bevonták a jogosítványát is ittas vezetés miatt. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek.

Olvasóink írták

  • 1. csabi72 2012. szeptember 17. 19:59
    „Jogos!!!!
    Csak kevés.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovaskocsin Bösztörpusztáig, megtapasztalni a magyarságot

Bösztörpuszta neve 2008-ban vált országos hírűvé, amikor a Kurultajt, a magyarok törzsi gyűlését itt rendezték meg. A levéli Csáki Mihály, unokájával és vőjével, Steiner lovaskocsin tett meg több, mint 250 kilométert Bösztörpusztáig - élményekért, kalandért, és a magyarság megtapasztalásáért. Tovább olvasom