Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Példa a mai politikusoknak

Szentmisével, majd a Szent István-szobornál megemlékezéssel és koszorúzással emlékeztek tegnap Mosonmagyaróváron.
A mosoni Szent István-szobornál Tóth Tiborné dr. mondott ünnepi beszédet. A város és térsége parlamenti képviselője felidézte Szent István alakját, s kiemelte: államalapító királyunk intelmei a ma emberéhez is ugyanúgy szólnak. Az alkotó uralkodó tettei példaértékűek a jelenlegi politikusok számára is, hiszen ő felismerte: a népek sokszínűségével és összefogással érhetők el csak nagy eredmények. Ez napjainkban sincs másképp. Mosonmagyaróvár jó példa erre, hangsúlyozta a képviselő, hiszen itt békében tevékenykednek a magyarokkal a német és horvát nemzetiségűek és mások is a város fejlődéséért. Az emlékezés fontos, mondta Tóth Tiborné dr., mert megállásra, gondolkodásra készteti az embert, a jelenbe hozza a múltat. Magyarország egy egységes Európa része, és csak együttes erővel boldogulhatunk – jelentette ki a szónok.

A Szent István-szobornál a város pártjai és civil szervezeteinek képviselői koszorúkat helyeztek el, majd a Fehér Ló Közösségi Házban ünnepi közgyűlés kezdődött. Mosonmagyaróvár önkormányzata minden évben
augusztus 20-án adja át a Pro Urbe-díjat. Ezt a kitüntetést olyan személynek vagy szervezetnek ítélik oda, akik sokat tettek a település hírnevének öregbítéséért. Idén rendhagyó módon nem egy, hanem két díjazott volt. Az ’56-os Egyesület tagjai rengeteget tevékenykednek azért, hogy a forradalom és szabadságharc emlékét – melyhez sajnálatos módon Mosonmagyaróvár neve szorosan kapcsolódik – méltóképpen ápolják. Stipkovits Pál polgármestertől Gábor Józsefné, az egyesület képviselője vette át a díjat. A másik kitüntetett idén Palkovits Gusztáv lett, aki több évtizedes, lelkiismeretes társadalmi munkásságával érdemelte ki az elismerést.

Az ünnepi testületi ülésen Stipkovits Pál polgármesternek Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke adta át a megyezászlót és két, megyét bemutató kiadványt. A megyei önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc fél évszázados évfordulója alkalmából minden településre elvisz egy megyezászlót. Az alelnök beszédében kiemelte: a zászló jelképezi, hogy nemcsak földrajzilag és közigazgatásilag tartoznak össze a települések, hanem lélekben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes felújítás pályázatból

Örömteli esemény hozott izgalmat az elmúlt napokban Dunasziget hétköznapjaiba: elkészült a Fő utca… Tovább olvasom