Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Pechszériában a kisbodaki polgármester

Kisbodak, Debrecen - Rájár a rúd Kisbodak polgármesterére: három éve egy ónos eső után elcsúszott a jégen, s eltört a kulcscsontja, tavaly Németországban tüdőgyulladást kapott, s egy hónapig kórházban feküdt, most pedig Debrecen mellett egy autóbalesetben szenvedett súlyos sérülést családjával. Már otthonában fekszik, de lábát valószínűleg műteni kell.

„Viselni kell, amit a sors az emberre mér" – mondja Ekker Károly, Kisbodak polgármestere, aki állítása szerint még nem volt ennyire peches, mint az elmúlt években. A napokban érkezett haza a debreceni kórházból feleségével és lányával együtt: autóbalesetet szenvedtek, lába és mellkasa még most is fáj.

A szerencsétlenségek sorozata 2005 telén kezdődött: ekkor egy disznóölés (s egy azt megelőző ónos eső) után elcsúszott a jeges járdán, s eltört a kulcscsontja.

Nem sokkal később Németországba utazott, ahol súlyos tüdőgyulladást kapott, hetekig nyomta egy ottani kórházban az ágyat. Azt mondja, itthon nem biztos, hogy túlélte volna a betegséget.

Ekker Károly feleségével és lányával bő két hete Hajdúszoboszlóra utazott, hogy ott pihenje ki az egész éves munka fáradalmait. Már csaknem véget is ért az üdülés: hazautazás előtt még beugrottak Debrecenbe, hogy ajándékokat vásároljanak szeretteiknek. Visszafelé, a szálláshelyre tartva azonban súlyos balesetet szenvedtek.

A baleset: A tűzoltóság felvételein jól látszik, hogy a polgármester szürke autójából a lánglovagoknak kellett kisegíteniük az utasokat. Fotó: www.langlovagok.hu
A baleset: A tűzoltóság felvételein jól látszik, hogy a polgármester szürke autójából a lánglovagoknak kellett kisegíteniük az utasokat. Fotó: www.langlovagok.hu

– A szemközti sávban feltorlódtak az autók, egy kocsi ugyanis kanyarodni akart. A járműsor mellett haladtunk el, amikor egy Peugeot beleszállt hátulról egy Suzukiba, hirtelen elénk tolva azt. Körülbelül hetven-nyolcvannal mehettem, s hiába nyomtam a féket, nem tudtuk elkerülni a frontális ütközést. Szerencsére mindhárman be voltunk kötve, s a légzsák is kinyílt. Az ütközésbe végül öt autó került bele: a suzukist mentőhelikopter vitte el, bennünket a tűzoltók szedtek ki. Nekem a lábfejem tört el, lányomnak a bordája, s megrepedt a csigolyája, a feleségemnek a kezében tört el a csont. A debreceni kórházba szállítottak bennünket: délután három órakor értünk be, de éjjel kettőre kerültünk csak a kórterembe. Az is sokáig kérdéses volt, hogy hol műtsenek meg: végül több napig tartó „tétlenség" után hazahoztak bennünket. Az autónk totálkáros lett, és lelkileg is mindannyiunkat megviselték a történtek. Egyelőre otthon fekszem, a jegyzővel folyamatosan konzultálok, s sürgős esetekben telefonon próbálom intézni a falu ügyeit. Azt sem tudom, a lábam milyen kezelést kap majd, várhatóan hamarosan megműtenek – mondta Ekker Károly.

Olvasóink írták

 • 8. mosonmegye az igazi 2008. október 08. 08:35
  „saddsasad-nak
  Gondolom csak annyi te ütődött, hogy Kisbodak a Mosonmagyaróvári kistérség egyik községe.
  Még annyit. Ezekkel a betűvariációkkal elég sok hozzászólás(od) megjelent, ha nem nem vagy Mosonmagyaróvári, vagy környéki szálljál ki erről az oldalról. Húzzál a sajátodba. Oda írogassál, ott próbáld a világot megváltani.”
 • 7. saddsasad 2008. október 07. 23:24
  „mi ... köze van ennek Mosonmagyróvárhoz?”
 • 6. 56-os 2008. október 07. 17:52
  „Vagyunk akik igy járunk. 51 és 52 éves koromba agyvérzéseket kaptam, elöször jobbra, másodszor balra ami 6 hónapig lebénitott.
  63 és 64 évesen kétszer operáltak rákkal, túléltem és jártuk Australasiat minden évbe.
  A rendszerváltozás után minden nyáronn haza és tavasszal maradt ahogy volt.
  50 éves szakmai vezetés, a legkisebb ütközet nélkül és tavahy, 70 évesen, egy másodrendü úton egy kanyarba, ellenirányba, 120 km-es sebességgel belémfutott eg nö.
  Elakarván siklani a két szembejövö kocsi között mivel jobboldalon szakadék volt, erre fel ö nagysága az utolsó pillanatba jobbra vrántotta a kormányt, de úgy hogy az ö ballszárnya érte az én kocsim közepét.
  Mindent hátranyomva, a kormányród rapottánra törte a ball lábamat, az öv eltörte a ball vállamat, a kormány pedig összetörte a mekasamat orromat, arcsontjaimat. Tele vagyok csavarokkal.
  A poén hogy ö be se volt kötve, kis kocsija volt és egy órába tartott mig kitudták szedni. Az én nehezebb kocsimat több mint 3 m visszanyomta, én bevoltam kötve, ennek ellenére neki csak a ball karja tört el semmi más. Még az a szerencse hogy a feleségemet hátra szoktam ültetni.
  Mindegy, májusba kiveszik a vaspántot, a csavarokat és ha minden jól megy, jövö nyáronn újra otthonn.
  Igaza van a polgármesterne. Kitartás.”
 • 5. Fazekas Zoltán 2008. október 07. 16:57
  „Kedves Karcsi bácsi!
  Lehet hogy pech szériád van, de a Gondviselés, mégis csak melletted van. A Jó isten segítsen a mielőbbi gyors gyógyulásban Téged és kedves családodat.
  Darnózseli község Önkormányzata és a Körjegyzőség valamennyi dolgozója nevében.”
 • 4. nos. 2008. október 07. 13:08
  „Az ő helyében én biztos elengedtem volna a kanyarodó autót,főleg,ha már mögötte torlódik a sor!”
 • 3. gesztenye47 2008. október 07. 12:36
  „Ha lehet így mondani, szerencséjük volt. Polgármester úrnak és családjának is mielőbbi felgyógyulást kívánok!”
 • 2. SPAN 2008. október 07. 10:08
  „Hát a képeket nézegetve szerencsés a polgármester hogy épp 1 micrával volt.
  Mert ha ez mondjuk a mi autónk lett volna akkor nem így néz ki.
  jobbulást Polgármester úrnak és családjának.
  képek itt.
  http://www.haon.hu/hirek/im:haon:crime/cikk/baleset-a-4-es-fouton/cn/news-20080926-03393938”
 • 1. Testület 2008. október 07. 07:42
  „A Polgármester Úrnak és családjának, ezúton is, mielőbbi felgyógyulást kívánunk az egész testület nevében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos befektetések egymás szomszédságában

Ásványráró, Hédervár - „A kialakítandó három üdülőtó engedélyezési tervét várjuk, a kivitelező… Tovább olvasom