Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Partvisnyél kell ahhoz, hogy a mentő kijárjon a mosonmagyaróvári állomásról

Az alig négy éve épült létesítményen nem a garázskapuk elégtelen működése az egyetlen kivitelezésből fakadó hiba...


Érdekes jelenségre hívta fel figyelmünket egy olvasónk, amihez fotót is mellékelt. A képen jól látszik, amint a mosonmagyaróvári mentőállomás dolgozói két partvissal tartják a garázskaput, amíg a sürgős esethez induló mentőautó kijár az állomásról.
 
Az olvasónk által kiszúrt eset azért is meglepő, mivel az állomást alig négy éve adták át. Ráadásul úgy tudjuk, ez a probléma már hetek óta fennáll. Sőt, vélhetően nem csupán ez a garázskapu hibásodhatott meg. Az elmúlt hetekben többször tapasztaltuk, amint a mentőállomás dolgozói az udvaron tisztítják a mentő gépkocsikat, holott az létesítményben modern autómosót is kialakítottak.

A mentőállomás dolgozói partvisokkal tartják a kaput, amíg a mentőautó kijár a garázsból. Fotó: Olvasó-tudósító
A mentőállomás dolgozói partvisokkal tartják a kaput, amíg a mentőautó kijár a garázsból. Fotó: Olvasó-tudósító

Nem csupán a kapukkal van gond az új mentőállomáson az átadása után négy évvel. Legutóbb a tetőt kellett teljesen újraszigetelni. Amint arról  már beszámoltunk, súlyos, már az operatív működést veszélyeztető hibák merültek fel az épületen. A 108 millióból felépült új állomáson az átadása óta számos kivitelezésből származtatható probléma jelentkezett. Ezek egyike a bejárati ajtó cseréje volt, aminek a rossz minősége és szerkezeti hibája miatt az állomás gyakorlatilag tárva-nyitva állt akkor is, ha minden egység bevetésen volt. Mivel garanciális javításra már nincs mód, a mentőszolgálat pedig nem tudta finanszírozni a javítást, így a polgármester jutalmából fizették a cserét.

Ugyancsak égető probléma volt a tető folyamatos beázása. Végül sikerült a mentőszolgálatnak erre forrást találnia, egy helyi vállalkozás pedig kedvezményes áron elvégezte a szigetelést. A szakemberek megdöbbentek a tapasztaltakon.

Már a bejárati ajtó cseréjekor felvetődött a garázskapuk elégtelen működésének gondja is. A fotó alapján úgy tűnik, mostanra teljesen használhatatlanná váltak a kapuk.

A problémáról és annak megoldásáról érdeklődtünk az Országos Mentőszolgálatnál. Megkeresésünkre Győrfi Pál szóvivő úgy tájékoztatott, hogy az új mentőállomás garázsának egyes kapui az elmúlt évek során egyre gyakrabban meghibásodtak, azonban ezek a mentési feladatok ellátását nem akadályozták. A problémák műszaki felmérése megtörtént, a hibaelhárításokhoz szükséges pénz megteremtése sikerült. Az elvégzendő munkák megrendelése folyamatban van – tette hozzá Győrfi Pál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkor jön az áradás

Tovább olvasom