Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Partrendezés kezdődik Mosonmagyaróváron a Lajta-parton

Munkagépek és szállítójárművek mozgására kell számítani, a kivitelezés ideje várhatóan 5 hónap.
Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a kivitelező DD Konzorcium ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a „Mosoni-Duna és a Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja" című, több mint 6,3 milliárd forintos munka során Mosonmagyaróváron a Lajta duzzasztómű és a torkolat között a kivitelező a közeljövőben megkezdi a folyó partrendezési munkáit.

- A folyó medrében és a partokon helyenként lábazati kőszórás és partbiztosítás épül. A munkákat a partok védelme, és az árvizek hatékonyabb levezetése érdekében szükséges elvégezni. A beruházás idején körülbelül öthónapig nagyobb forgalomra kell számítani a munkagépek és szállítójárművek miatt - hívta fel a figyelmet Németh József vízügyi igazgató.

Mint megtudtuk, Mosonmagyaróváron a projekt kivitelezési szakaszában cserje irtást és fakitermelést végeznek a Lajta torkolata feletti szakaszon a jobb parton, valamint a mosonmagyaróvári Lajta-zsilip felett a főmeder és a Balparti csatorna között a tervezett hallépcső területén. Továbbá a Mosoni-Duna bal partján, a mosonmagyaróvári duzzasztómű feletti szakaszon, a szivárgó csatornán és a főmeder bal parti sávjában kialakítandó vizes élőhelyek területén is lesznek munkálatok.

Győrben a Mosoni-Duna püspökerdei átvágásának bal parti sávjában is cserjét irtottak és fákat vágtak ki. A fentieken kívül továbbra is tart az ősz végén megkezdett favágási munka Győr belterületén a Mosoni-Duna Széchenyi-híd és az Iparcsatorna közötti szakaszán, a folyó jobb és bal partján. A kivitelező kéri a lakosok türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségekért.


Forrás: http://www.keopmosoniduna.hu/
Forrás: http://www.keopmosoniduna.hu/

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migránsok a megyében - határrendészek állták útjukat

Vonattal hagyták volna el az országot; soproni, mosonmagyaróvári határrendészek és készenléti… Tovább olvasom